Δευτέρα 11 Μαΐου 2009

O Πέσιτς και η "ρετσινιά" του Παναθηναϊκού...

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων θα βρείτε στο κάτω μέρος του άρθρου, στις ημερομηνίες που αυτές έγιναν. Τελευταία ανανέωση στις 12/05/09

Στις 1
6 Ιουλίου του 2008 ανακοινώθηκε απο την ΠΑΕ ΟΦΗ η απόκτηση του 16χρονου Σέρβου Επιθετικού Αλεξάντερ Πέσιτς από την E. Ραντίσνκι. Η ανακοίνωση στο site της ΠΑΕ ΟΦΗ ανέφερε:
"Ηλθε ο Pesic 
O Αleksndar Pesic (έχει γεννηθεί στις 21-5-1992) ήλθε σήμερα το απόγευμα στη Γερμανία και έχει ενσωματωθεί με την αποστολή της ομάδας μας. 
Ο νεαρός Σέρβος επιθετικός έχει υπογράψει συμβόλαιο 3 χρόνων. 

Ο ταλαντούχος παίκτης αμέσως μετά την άφιξη του στο αεροδρόμιο του Ντύσελντορφ πήγε στο γήπεδο του Kleve , συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΟΦΗ κ. Φανούρη Βατσινά και στη συνέχεια παρακολουθεί το πρώτο φιλικό ματς της ομάδας μας". 
Παρ' όλα αυτά, (όπως αναφέρουν δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο) ο πρόεδος της Ραντίσνκι, μία μέρα μέτά την απόκτηση του Σέρβου ποδοσφαιριστή απο τον ΟΦΗ, δηλώνει στους δημοσιογράφους της χώρας του ευτυχής για τη θετική κατάληξη των συζητήσεων που είχε με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Στις 17/07/08 Ο Φανούρης Βατσινάς με δηλώσεις του στον athletic radio διαψεύδει με κατηγορηματικό τρόπο τις δηλώσεις του Προέδρου της Ραντίνσκι:
"Kάναμε μια σπουδαία μεταγραφή. Ο Αλεξάντερ υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον ΟΦΗ και για να διαψεύσω όλους αυτούς που κάθονται και λένε αυτά τα πράγματα θα δημοσιοποίησω και το συμβόλαιο που έχει υπογράψει (σ.σ. δεν έχει δημοσιοποιήσει ακόμα τίποτα). Αυτόν τον κύριο που έχουν βάλει δηλώσεις του δεν τον γνωρίζω και ποτέ δεν μίλησα μαζί του. Ο παίκτης όταν μιλήσαμε μαζί του ήταν ελεύθερος. Δεν μιλήσαμε με κανέναν από την ομάδα για την μεταγραφή του. Το μόνο άτομο που ήρθαμε σε επαφή μαζί του ήταν ο πατεράς του με τον οποίο συμφωνήσαμε και κλείσαμε την μεταγραφή. Όλα είναι ψέμματα και το μόνο που αποσκοπούν είναι να πικράνουν τον υπέροχο κόσμο του ΟΦΗ. Δεν μπορώ κάθε φορά που γράφονται αυτά τα πράγματα να βγαίνω και να τα διαψεύδω".
Στις 23/4/09 ανακοινώνεται απο το site της ΠΑΕ ΟΦΗ πως ο νεαρός Σέρβος μετάβηκε στην Ισπανία για δοκιμή απο την Ατλέτικο Μαδρίτης. Να σημειώσουμε πως ο Πέσιτς πρόλαβε να αγωνιστεί μόνο σε ένα ματς και αυτό με τον Ολυμπιακό.

Σήμερα, σύμφωνα με τη SPORTNET και το δημοσιογράφο Ν. Γουρδούλη:
Ένα βήμα πριν την υπογραφή συμβολαίου με την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Σερβίας ο Αλεκσάνταρ Πέσιτς. Ο 17χρονος επιθετικός που είχε φύγει ξαφνικά από το Ηράκλειο και τον ΟΦΗ για να δοκιμαστεί στο «Βιθέντε Καλντερόν» φαίνεται ότι άρεσε στους «ροχιμπλάνκος» και θα του προσφέρουν συμβόλαιο.
Σύμφωνα με τους συμπατριώτες του ο παίκτης ανήκει στον Παναθηναϊκό και όπως δήλωσε ο ίδιος: "στις 20 Μαίου περιμένω τους εκπροσώπους του Παναθηναϊκού στην Μαδρίτη για να κλείσει η μεταγραφη".

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του Φανούρη Βατσινά επι του θέματος, αν και δεν περιμένουμε πολλά... Συνηθήσαμε στα μισόλογα, στις ανακαλέσεις και εν τέλει στα ψέματά του.

Φωτό απο την επίσημη παρουσίαση του παίχτη ως ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ

11/05/09

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Goal News το συμβόλαιο του Πέσιτς προέβλεπε μηνιαίο μισθό (σ.σ. !!!) της τάξεως των 1000 ευρό ενώ σε περίπτωση μεταγραφής η ρήτρα ήταν 7.000.000 ευρό! Ο πατέρας του, Σάσα Πέσιτς, επικαλέστηκε οικονομική ασυνέπεια εκ μέρους της ΠΑΕ ΟΦΗ στο τέλος του Απριλίου και γι'αυτό το λόγο έφυγε με το γιό του απο την Κρήτη με προορισμό την Ισπανία. Όπως πάντως σημειώνει η Goal News ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, αναφερόμενος στη μεταγραφή του στην Ατλέτικο, υποστηρίζει ότι περιμένει τον εκπρόσωπο του Παναθηναϊκού (και όχι του ΟΦΗ!) προκειμένου να τελειώσει και τυπικά το θέμα.

12/05/09

Εχθές το απόγευμα, σε τοπικά ΜΜΕ ο Φανούρης Βατσινάς εξέγγειλε πως θα κινηθεί δικαστικά για τα όσα ακούγονται για τον παίχτη και τον ΠΑΟ. Αργότερα, σε επικοινωνία του με δημοσιογράφο του athletic radio, ο Αλεξάντερ Πέσιτς διέψευσε τα όσα ακούγονται για τον Παναθηναϊκό:
"Δεν ανέφερα ποτέ την λέξη Παναθηναϊκός στις δηλώσεις μου. Πράγματι μίλησα με δημοσιογράφο από την πατρίδα μου και με ρώτησε πως πάνε οι προπονήσεις στην Μαδρίτη. Του είπα ότι μου λένε πως είναι ευχαριστημένοι από εμένα και ίσως να κινηθούν για την απόκτηση μου. Εγώ έχω συμβόλαιο με τον ΟΦΗ και δεν γνωρίζω τίποτα για Παναθηναϊκό"
... ανέφερε σύμφωνα με τον athletic radio o νεαρός Σέρβος.

Ποιά είναι λοιπόν η πηγή του κακού;

Όπως φαίνεται, η "ρετσινιά του Παναθηναϊκού" στον ΟΦΗ δεν είναι γνωστή μόνο στην Ελλάδα. Άρθρο της σέρβικης αθλ. εφημερίδας Sportski Zurnal, το οποίο αναδημοσιεύτηκε και απο τον ισπανικό ηλεκτρονικό Τύπο (http://www.futbolmercado.es/el-proximo-fichaje-del-atletico-de_article11792.html), καταλήγει μεταξύ άλλων:
"Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που ανδρώθηκε στις υποδομες του Παναθηναϊκού, παρακολουθείται εδώ και μήνες από τους ανθρώπους της Ατλέτικο και θα πάει να συνομιλήσει με τους ίδιους στην Μαδρίτη. Ο παίκτης, ο οποίος είναι γνωστός με το ψευδώνυμο "μικρός Γκούφυ," υποστήριξε πως οι εκπρόσωποι του Παναθηναϊκού στις 20 Μαϊου θα φτάσουν στη Μαδρίτη για να κλείσουν την μεταγραφή του".

Για όσους δεν το "έπιασαν" στο εξωτερικό ο ΟΦΗ αποκαλείται ως... "υποδομές του Παναθηναϊκού".

Δεν υπάρχουν σχόλια: