Πέμπτη 14 Μαΐου 2009

Η (μεγάλη) έρευνα της εφημερίδας κατέληξε...


ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΒΑΤΣΙΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΓΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΤΟΥ ΟΦΗ.

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων θα βρείτε στο κάτω μέρος του άρθρου, στις ημερομηνίες που αυτές έγιναν. Τελευταία ανανέωση στις 18/05/09

Σήμερα, σε ειδικό ένθετό της, η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής ψηφοφορία
ς μέσω του site της http://www.patris.gr, η οποία ξεκίνησε στα μέσα του Μάρτη (ενώ η ομάδα διατηρούσε ελάχιστες ακόμα ελπίδες για την παραμονή της στη Super League) και διήρκεισε 1 μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εφημερίδα ψήφισαν (μοναδικoί ψήφοι, δηλαδή ο καθένας ψήφισε από μία φορά) 1.565 χρήστες ενώ η έρευνα ήταν ανώνυμη άρα μπορούσαν να ψηφίσουν φίλαθλοι απ’ όλο τον κόσμο -όπως και έγινε.

Να τονίσουμε απο το ofi4us πως πλέον είναι ξεκάθαρο, όταν ο κόσμος του ΟΦΗ αναφέρεται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας μας, στοχοποιεί την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Άλλωστε σε αυτήν αναφέρονται αποκλειστικά και οι ανακοινώσεις των οργανωμένων φιλάθλων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας:

Ποιοι ευθύνονται για την κατρακύλα του ΟΦΗ;
Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό για το ποιοι ευθύνονται για την κατρακύλα του ΟΦΗ. Το 66,77% πιστεύει ότι την πτώση έφεραν ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Βατσινάς και η Διοίκησή του. Ο ίδιος φέρνει την μεγαλύτερη ευθύνη με 39,36%. Το 24,54%, ένα υψηλό δηλαδή ποσοστό,  πιστεύει ότι σε αυτή τη θέση ήρθε ο ΟΦΗ λόγω Βατσινά, Διοίκησης, ποδοσφαιριστών, προπονητών, φιλάθλων, υποψηφίων αγοραστών και παλιών παραγόντων. Εντύπωση προκαλεί το μικρό ποσοστό ευθύνης των παικτών (1,98%) καθώς και των προπονητών (0,58%) που πέρασαν από την ομάδα.

Ποιοι έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για την κατρακύλα;
Εδώ όλοι σχεδόν ρίχνουν την ευθύνη στις Διοικήσεις από το 2000 μέχρι σήμερα. Δηλαδή με προέδρους τους κ.κ. Παπαματθαιάκη, Καζανάκη, Μυριοκεφαλιτάκη, Δουλουφάκη, Ξημέρη, Βατσινά. Tο ποσοστό είναι εντυπωσιακό, 88,82%. Δεν ξεφεύγουν όμως και οι Διοικήσεις πριν το 2000 (5,37%). Και εδώ οι παίκτες έχουν μικρό ποσοστό (3,07%), ενώ το 2,75% δεν θέλησε να απαντήσει.

Το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι;
Οι 1.094 της έρευνας δηλαδή 69,90% λέει ότι το πρόβλημα του ΟΦΗ είναι ιδιοκτησιακό, ενώ το 19,8% διοικητικό, 4,86% αγωνιστικό, 2,17% επικοινωνιακό, το 1,79% τίποτα από αυτά και το 1,47% δεν απάντησε.

Πώς κρίνετε τη Διοίκηση Βατσινά;
Εδώ τα αποτελέσματα είναι όπως έχουν διαμορφωθεί όλο το χρόνο. Η συντριπτική πλειοψηφία (74,31%) θεωρεί καταστροφή για τον ΟΦΗ τη  Διοίκηση Βατσινά και μόλις το 0,64% επιτυχημένη. Απλά αποτυχημένη θεωρεί το 17,64%, το 1,02% δεν απάντησε ενώ το 6,39% της ρίχνει ελαφρυντικά πιστεύοντας ότι δεν την άφησαν να πετύχει.

Σούπερ Λίγκα με Βατσινά ή ο υποβιβασμός να φέρει άλλη Διοίκηση;
Το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού και η απομάκρυνση του κ. Βατσινά από την ομάδα είναι το ζητούμενο για τους φιλάθλους που δεν θέλουν να είναι η ομάδα στη Σούπερ Λίγκα με τον υπάρχοντα πρόεδρο. Το 86,33% (1351) θέλει τον ΟΦΗ στη Β’ Εθνική με νέα Διοίκηση και μόλις το 9,20% Σούπερ Λίγκα με Βατσινά. Το 4,47% δεν απάντησε.

Ποιες οι προτεραιότητες του ΟΦΗ στη Β’ Εθνική;
Αυτό που απασχολεί τους φιλάθλους δεν είναι ούτε ο πρωταθλητισμός για άμεση επιστροφή ούτε οι ακαδημίες για ανάδειξη ταλέντων(!). Το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος τους “καίει” ακόμα και τώρα που υποβιβάστηκε η ομάδα. Το 77,44% θέλει ξεκαθάρισμα ιδιοκτησιακού καθεστώτος και δημιουργία από την αρχή μιας νέας ομάδας. Φυσικά προτεραιότητα των φιλάθλων είναι να διευκρινιστεί το ιδιοκτησιακό (67,75%) και το 11,69% να δημιουργηθεί μια νέα ομάδα.

Θα ωφελούσε τον ΟΦΗ η ύπαρξη ενός πολυμετοχικού διοικητικού σχήματος;
Δεν λένε όχι στο ενδεχόμενο αυτό οι φίλαθλοι αφού το 57,19% λένε“εξαρτάται” και το 32,14% τάσσεται υπέρ του. Το 9,27% δηλώνει αντίθετο ενώ το 1,41% δεν απάντησε.

Ο ΟΦΗ με την υπάρχουσα Διοίκηση μπορεί να επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα;
Στην ερώτηση αυτή οι φίλαθλοι είναι κατηγορηματικοί. ΟΧΙ. Αυτό πιστεύει το 80,45% δηλώνοντας την αντίθεσή τους να συνεχίσει να υπάρχει αυτή η Διοίκηση και στη συνέχεια. Το 17,83% πιστεύει ότι ο ΟΦΗ είναι μεγάλη ομάδα και μπορεί να επιστρέψει. Δεν απάντησε το 1,73%.

Υπάρχει φόβος να ακολουθήσει το δρόμο της ΕΑΡ και του ΑΟΑΝ;
Η αβεβαιότητα για το μέλλον του ΟΦΗ είναι έντονη στους φιλάθλους. Το 65,81% πιστεύει ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι πολύ πιθανόν.
Οι μισοί (33,04%) δεν τρέφουν κάποιο φόβο. Είτε γιατί έχει γερές βάσεις (18,34%) είτε δεν φοβούνται καθόλου για τους δικούς τους λόγους (14,07%). Το 1,15% δεν απάντησε.

Στο δίλημμα πρωταθλητισμός για άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα ή δημιουργία νέας ομάδας ελάχιστοι έχουν αποφασίσει.
Το 12,33% θέλει άμεση επιστροφή στη Σούπερ Λίγκα μέσω πρωταθλητισμού ενώ το 11,69% δημιουργία νέας ομάδας, από την αρχή. Υψηλό είναι και το ποσοστό (9,46%) που θέλει στροφή στις ακαδημίες και στο ντόπιο έμψυχο δυναμικό.

Η επικοινωνιακή πολιτική της ΠΑΕ-ΟΦΗ κρίνεται επιτυχημένη;
Αντίστοιχες με το θέμα Βατσινά οι απαντήσεις σε αυτήν την ερώτηση. Το 85,56% δεν την θεωρεί επιτυχημένη, όχι αρκετά το 10,73% ενώ το 1,85% είναι ευχαριστημένο. Το ίδιο ποσοστό δεν απάντησε.

Έχει ικανότητα επιρροής ο ΟΦΗ στα κέντρα αποφάσεων;
Αδύναμο  κρίκο  αποτελεί για τον ΟΦΗ και η επιρροή  του στα κέντρα αποφάσεων. Το 65,88% πιστεύει ότι δεν έχει επιρροή, το 24,79% “όχι αρκετά” ενώ το 6,07% θεωρεί ότι έχει. Την εξειδικευμένη αυτή ερώτηση δεν απάντησε το 3,26%.

Η έναρξη της κατηφόρας άρχισε;
Το 77,19% πιστεύει ότι η κατηφόρα του ΟΦΗ άρχισε με το θάνατο του Θόδωρου Βαρδινογιάννη και την αποχώρηση του Γκέραρντ. Το 50,42% θεωρεί το θάνατο Βαρδινογιάννη και το 26,77% την αποχώρηση Γκέραρντ. Υπάρχουν κι άλλες παράμετροι όμως για τους φιλάθλους. Το 5,69% θεωρεί την αδυναμία εκμετάλλευσης προσωπικοτήτων της ομάδας, το 2,36% την διάλυση “ΟΦΗ ‘94” ενώ το 9,71% πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην απόρριψη προτάσεων για αγορά της πλειοψηφίας των μετοχών από τον κ. Βατσινά. Τίποτα από αυτά πιστεύει το 3,77% ενώ το 1,28% δεν απάντησε.

Πώς κρίνετε τον προπονητή Μαντζουράκη;
Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να σώσει την ομάδα αλλά και οι μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο φέρνουν τον προπονητή σε υψηλό ποσοστό ευθύνης. Παρόμοιο με αυτό του κ. Βατσινά. Δηλαδή το 76,62% τον θεωρεί αποτυχημένο στον ΟΦΗ.  Αποτυχημένο με το υλικό που είχε (25,18%) και απλά αποτυχημένο το 51,44%. Το 18,66% τον κρίνει επιτυχημένο (1,66%) και με το υλικό που είχε (17%). Δεν απάντησε το 4,73%.

Πώς κρίνετε τους παίκτες 2008-09;
Στην ευθύνη για την κατρακύλα μόλις το 1,98% πιστεύει ότι μερίδιο έχουν οι παίκτες, σε αυτήν την ερώτηση το 39,04% τους θεωρεί κακούς και το 54,89% μέτριους.

Πρέπει να διατηρηθεί ο κορμός των παικτών τη νέα χρονιά;
Αντίθετοι με αυτό το ενδεχόμενο παρουσιάζονται οι φίλαθλοι. Το 66,33% πιστεύει ότι αυτό δεν πρέπει να συμβεί ενώ υψηλό είναι το ποσοστό αυτό που θεωρεί ότι πρέπει να μείνει (29,39%) για να φτιαχτεί έτσι η νέα ομάδα. Το 4,28% δεν θέλησε να απαντήσει.

Ο ΟΦΗ τη νέα χρονιά θα πρέπει να αναζητήσει ταλέντα από την Κρήτη;
Συντριπτικά υπέρ σε αυτή την προοπτική τάσσονται 1.441 από την έρευνά. Το 92,08% λέει “ναι” ενώ μόλις το 5,69% λέει “όχι”. Ίσως γιατί δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν αξιόλογα ταλέντα στην Κρήτη ή ότι το υπάρχον υλικό είναι καλό. Άλλωστε αυτό πιστεύει το 4,09% σε προηγούμενη ερώτησή μας. Το 2,24% δεν απάντησε.

Πρέπει ο ΟΦΗ να επιστρέψει στο “Γεντί Κουλέ”;
Στο γήπεδο όπου ο ΟΦΗ γνώρισε τις μεγάλες του χαρές αλλά και λύπες, θέλουν οι φίλαθλοι της ομάδας και όχι το “άψυχο” Παγκρήτιο. Το 88,37% θέλει την επιστροφή της ομάδας στο “Γεντί Κουλέ” με το 36,10% να πιστεύει ότι αυτό μπορεί να γίνει εφόσον υπάρξουν βελτιωτικά έργα. Το 10,29% δεν θέλει επιστροφή ενώ το 1,34% δεν απάντησε.

(πηγή www.contra.gr)

18/05/09

Tι και αν ο κόσμος του ΟΦΗ δεν τον θέλει στην ομάδα, τι και αν απαιτεί αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος... τι και αν όλοι τον έχουν γράψει με μαύρα γράμματα στη συνείδησή τους και τον απαξιούν διαρκώς σε παρεμβάσεις στα ΜΜΕ και στις ανακοινώσεις τους οι οργανωμένοι... Τι και αν έκαναν συλλαλητήρια, συναυλίες, πορείες ακόμα και επιθέσεις εναντίων του...

Ο Φανούρης Βατσινάς συνεχίζει το βιολί του!
Ενώ δήλωσε για το ένθετο της εφημερίδας ΠΑΤΡΙΣ (που δημοσίευσε τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, αποτελέσματα που ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΝ ΒΑΤΣΙΝΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ) "Η δουλειά που έγινε για το ένθετο ήταν τέλεια. Συγχαρητήρια για την προσπάθεια", σε δηλώσεις του σήμερα σε δημοσιογράφους του Ηρακλείου τόνισε: "Ολοι να φυγουν απο την ομαδα ,ο πρόεδρος ομως δεν αλλαζει!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: