Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2008

"ΑΛΥΣΙΔΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ" ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΟΦΗ

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων στο άρθρο αυτό θα βρείτε στο κάτω μέρος, με κόκκινο χρώμα, στις ημερομηνίες που αυτές έγιναν. Τελευταία ανανέωση στις 25/09/08.

"Παρελθόν" απο το ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ αποτελούν μέχρι τώρα οι:

1. Αντώνης Καράτζης
2. Φωτεινή Σαπουνάκη
3. Γιάννης Πολεμαρχάκης
4. Ζαχαρίας Μωραΐτης (η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή!)
5. Κώστας Γιαννουλάκης
6. Γιάννης Σφακιανάκης
7. Γιώργος Στεφανουδάκης
8. Παναγιώτης Σπυριδάκης

Πριν 3 ημέρες εμφανίστηκε ζωντανά στην "εκπομπή replay στα γήπεδα" του Μανόλη Δανδουλάκη στο Creta Chanel. Δέχτηκε οξεία κρητική για τα διοικητικά τεκταινόμενα στον ΟΦΗ και κατά πόσο η ομάδα ανήκει ή όχι στο Φανούρη Βατσινά. Ο τέως πλέον, αντιπρόεδρος του ΟΦΗ είχε αναφέρει: "αν κάποιος μου φέρει χαρτιά που θα μου αποδείξουν ότι ο Βατσινάς δεν είναι ο ιδιοκτήτης, την άλλη μέρα θα φύγω από την ομάδα".

Σήμερα ο Αντώνης Καράτζης εξέδωσε ανακοίνωση με την παραίτησή του απο την ΠΑΕ ΟΦΗ.


Δεν είναι όμως μόνο αυτό.


Στην 1/09/08, κατόπιν πρωτοβουλίας των δυο αντιπρόεδρων Καράτζη - Πολεμαρχάκη υπήρξε συνάντηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΟΦΗ. Στο συμβούλιο αυτό, οι δύο αντιπρόεδροι εμφανίστηκαν ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι και απέδωσαν τεράστιες ευθύνες στο Φανούρη Βατσινά, αφού η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης ήταν το πρόσφατο θέμα της μεταγραφής του Αλέξανδρου Τζόρβα στον ΠΑΟ. Σίγουρα υπήρξαν και πολλές ακόμη σημαντικές διαφωνίες (απομάκρυνση Παράσχου, πρόσληψη Στράκα, μεταγραφές, ανορθόδοξο επικοινωνιακό προφίλ, κακή συνεργασία με τον Πρόεδρο), οι οποίες οδήγησαν τους δύο άνδρες τις ΠΑΕ ΟΦΗ εν τέλη να του ανακοινώσουν: "Φτάνει πια. Πρέπει κάποια πράγματα να αλλάξουν. Δεν γίνεται να συνεχίσουμε έτσι" και να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της παραίτησής τους, φοβούμενοι τη σπίλωση της φήμης και του κύρους τους χωρίς να έχουν ευθύνη απο τον κόσμο του ΟΦΗ ο οποίος καθολικά στο ματς με τον ΠΑΟΚ αποδοκίμασε τη διοίκηση της ΠΑΕ.


Φυσικά έντονη πίεση στον πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ άσκησε και η κοινή ανακοίνωση των οργανωμένων Συνδέσμων Φίλων ΟΦΗ όπου μέρος αυτής ανέφερε: "Κύριοι Καράτζη και Πολεμαρχάκη, σας καλούμε -εφόσον διαθέτετε στοιχειώδη ευθιξία- να παραιτηθείτε από τη διοίκηση Βατσινά και να μην παραμείνετε συμμέτοχοι σε αυτό το θέατρο σκιών, διακινδυνεύοντας το κύρος και την καταξίωση που με κόπο κατακτήσατε στο επιχειρηματικό πεδίο. Σας καλούμε να αποβιβαστείτε άμεσα από το «υπερωκεάνιο», όπως χαρακτηρίζει η ανακοίνωσή σας τον ΟΦΗ, διότι ο καπετάνιος έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο του σκάφους και το οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον μοιραίο ύφαλο."


Για την πλειοψηφία της κοινής γνώμης, ο Αντώνης Καράτζης, παρ' όλο που μετείχε σχετικά λίγους μόλις μήνες (15) στο Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ, αποτέλεσε ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο αυτής, αφού ήταν ο πρώτος γνωστός και σπουδαίος επιχειρηματίας ο οποίος ασχολήθηκε με την ομάδα της Κρήτης. Η παρουσία του στο Διοικητικό Συμβούλιο, γέμισε ελπίδες αρκετό κόσμο, πώς ίσως κάτι φαίνεται να αλλάζει προς το καλύτερο σε αυτά τα "πέτρινα χρόνια" που διανύει η ομάδα του ΟΦΗ, ενώ δεν έλειψαν και οι φήμες πως ενδιαφέρεται για την αγορά της ίδιας της ΠΑΕ (κάτι το οποίο όμως ο ίδιος διέψευσε).


Το πέρασμα του χρόνου όμως απέδειξε πως το υπάρχον "χρόνια προβληματικό" διοικητικό καθεστώς, δε μπορεί να απορροφήσει τέτοιου μεγέθους κύρους ανθρώπους, αφού η αξιοπιστία τους βρίσκεται εκ διαμέτρου αντίθετα από την πολιτική της ΠΑΕ, κάτι το οποίο μοιραία οδήγησε τον Αντιπρόεδρο του ΟΦΗ στην παραίτησή του.


Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αντώνη Καράτζη:


" Λόγω ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων παραιτούμαι από το Διοικητικό Συμβούλιο της αγαπημένης μας ομάδας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την άψογη συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα. Επίσης το τεχνικό τμήμα, τους ποδοσφαιριστές και όσους συνεργάστηκα στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στους δημοσιογράφους καθώς και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την άψογη μέχρι σήμερα συνεργασία μας. Πάνω από όλα θέλω να ευχαριστήσω όλο το φίλαθλο κοινό της ομάδας μας για την αγάπη και την εκτίμηση που έδειξε στο πρόσωπο μου. Θέλω να γνωρίζετε ότι όλο αυτό το διάστημα που ασχολήθηκα με τα διοικητικά του ΟΦΗ έγινα ένας ένθερμος οπαδός της ομάδας μας όπως και εσείς. Η οικογένεια μου και εγώ θα είμαστε πάντα στο πλευρό της αγαπημένης μας ομάδας. "


Από την παραπάνω ανακοίνωση βέβαια, εύκολα γίνεται αντιληπτό, πως οι λόγοι στους οποίους ο Α. Καράτζης αποδίδει την παραίτησή του, αναφέρονται σε προσωπικό και επαγγελματικό περιεχόμενο. Κίνηση δικαιολογημένη, αφού είναι γνωστή η φιλία του με τον πρόεδρο της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρη Βατσινά καθώς και το γεγονός ότι είναι κουμπάροι.


Φήμες αναφέρουν πως και άλλα μέλη της ΠΑΕ ΟΦΗ ετοιμάζουν την παραίτησή τους.


14/09/08


Όπως λοιπόν πολλοί περίμεναν, η κίνηση του Αντώνη Καράτζη, είχε ως αποτέλεσμα μία... θύελλα παραιτήσεων απο την ΠΑΕ ΟΦΗ.
Έτσι, το δεύτερο μέλος που υπέβαλε την παραίτησή του στον πρόεδρο της ομάδας Φανούρη Βατσινά, ήταν η Φωτεινή Σαπουνάκη, η οποία ακολουθώντας το παράδειγμα του Αντώνη Καράτζη απέδωσε σε επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους την ανάγκη της να παραιτηθεί.


Παραίτηση κατέθεσε και ο δεύτερος αντιπρόεδρος, Γιάννης Πολεμαρχάκης που αποδέιδει σε "λόγους ανωτέρας βίας" την απόφασή του αυτή.

Λόγοι όπως οι παραπάνω, αναφέραμε και πιο πάνω, δεν πείθουν αφού η αλήθεια για το τι επικρατεί στην ΠΑΕ ΟΦΗ είναι γνωστή σε όλους.

Μία αλήθεια που αποτυπώνεται στις επιστολές παραίτησης που ακολούθηασαν.


Ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Ζαχαρίας Μωραΐτης αναφέρει μεταξύ άλλων στην παραίτησή του: "Δε θέλω με την παρούσα ανακοίνωση να αναλύσω τις όσες διαφωνίες μου με τον τρόπο λειτουργίας και λανθασμένων χειρισμών, που σε όλα τα συμβούλια σας ανέφερα, αλλά και σε σας προσωπικά, χωρίς ανταπόκριση. Λόγοι όμως ηθικοί, αλλά και λόγω χαρακτήρα, δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω την προσφορά μου στον Μεγάλο αυτόν ιστορικό σύλλογο της Κρήτης, που από μικρό παιδί αγάπησα και θα αγαπώ."

Ακολούθησε η παραίτηση ενός ακόμα μέλους του ΔΣ, αυτή του Κώστα Γιαννουλάκη, ο οποίος απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ομάδας Φανούρη Βατσινά αναφέρει: "Τα πρόσφατα γεγονότα που συνέβησαν τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό περιβάλλον της ομάδας μας, με έκαναν να προβληματιστώ και να μην μπορώ να μείνω απαθής. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, αποφάσισα να υποβάλω την παραίτησή μου από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΕ ΟΦΗ. Οι λόγοι που με οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι, η μη εκπλήρωση των προσδοκιών και η μη υλοποίηση των σχεδίων που είχαμε προγραμματίσει ως ομάδα. Εισχώρησα στο σύλλογο με πολλή όρεξη και διάθεση για ΔΟΥΛΕΙΑ, αλλά οι συνθήκες δεν με ευνόησαν. Πίστευα ότι η συνεργασία μας θα βασιζόταν σε καθαρές κουβέντες και ειλικρίνεια, όμως η πραγματικότητα με διέψευσε."


Επίσης στην ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε την παραίτησή του το μέλος του Δ.Σ. Γιάννης Σφακιανάκης: "Στα πέντε χρόνια που υπηρετώ τον ΟΦΗ προσπάθησα να τον βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις, ανεξάρτητα προσωπικού κόστους. Δυστυχώς, όμως, το τελευταίο διάστημα στην ομάδα συνέβησαν καταστάσεις και γεγονότα που αυτή την κρίσιμη περίοδο δεν θα ήθελα να κάνω ειδική αναφορά. Γεγονότα που δεν με εκφράζουν, ούτε σαν χαρακτήρα, ούτε σαν παράγοντα, πολύ περισσότερο δε, έχω την πεποίθηση ότι δεν βοηθούν τον ΟΦΗ να ξεφύγει από τη δύσκολη καμπή που βρίσκεται.."


16/09/08


Τι και αν όλη η Ελλάδα έχει καταλάβει πως ο ΟΦΗ διαλύεται λόγο ενός μόνο ανθρώπου, ο ίδιος με δηλώσεις του στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" και στον athleticradio σήμερα δήλωσε:


"Δεν σκοπεύω να παραιτηθώ και ούτε το σκέφτηκα ποτέ αυτό. Δεν πρόκειται να το κάνω για να εξυπηρετήσω τα σχέδια κάποιων άλλων".


" Γιατί να κάνουμε συμβούλιο; Κι αν κάνουμε θα έρθουν όσοι έφυγαν για να δώσουν τις παραιτήσεις τους; Δεν υπάρχει λόγος να γίνει Δ.Σ. "


"Η ομάδα δεν πωλείται. Θα συζητούσα όμως μια σοβαρή πρόταση. Αυτό όμως δεν θα γίνει μέσω του Τύπου".


" Όλα πάνε καλά. Η ομάδα πάντα λειτουργούσε και θα συνεχίσει να λειτουργεί. Εγώ δεν φεύγω από τον πόλεμο. Είναι εύκολο να είναι κανείς παράγοντας στα εύκολα. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις μας. Παρόλα αυτά είναι φίλοι μου και τους ευχαριστώ."


Ήταν οι δηλώσεις του Φανούρη Βατσινά.


25/09/08


Και οι Στεφανουδάκης, Σπυριδάκης!!


Την παραίτησή του απο το (εναπομείναν) ΔΣ της ΠΑΕ ΟΦΗ κατέθεσε και ο Γιώργος Στεφανουδάκης.


Αναλυτικά η πολύ ενδιαφέρουσα ανακοίνωση του γιατρού της ομάδας:


"Θα δώσω την παραίτησή μου από τη διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, αφού με ηρεμία ζύγισα την αυθόρμητη θέληση του λαού του ΟΦΗ. Σαφώς δε θα ήθελα η απόφασή μου να παρθεί σε στιγμές πανικού και έκρυθμης κατάστασης. Τιμώ και αγαπώ τον ΟΦΗ όπως μπορώ, περισσότερο σαν φίλαθλος, εργάτης και γιατρός, παρά σαν διοικητικός. Δεν υπήρξα δελφίνος καρέκλας στον ΟΦΗ και δυστυχώς οι δελφίνοι ζημιές κάνουν παντού. Υπάρχει ένας τεράστιος λαός, οργανωμένος ή όχι, γύρω από τον ΟΦΗ και πολύ μικρές ομάδες διεμβολιστών, που δυστυχώς εξυπηρετούν κάποια κέντρα και πρόσωπα. Εμφανίζονται στις κρίσεις και σκορπάνε... βενζίνα για ολοκαύτωμα. Ο Βατσινάς αυτή τη στιγμή είναι ο μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ στα χαρτιά. Τις μετοχές τις μεταβίβασε ο Μυριοκεφαλιτάκης. Τα ερωτήματα "ποιανού είναι οι μετοχές" και "ποιος είναι το αφεντικό" είναι οι αιώνιες υποθέσεις και τα αιώνια ερωτήματα που ποτέ δεν απαντήθηκαν. Αν υπήρχε κάποιος ενδιαφερόμενος που να το λέει η ψυχή του με πραγματικά σοβαρό ενδιαφέρον και επιχειρηματικό πρόγραμμα, θα πήγαινε στον Βατσινά και θα του έλεγε: "Πρόεδρε, είπες ότι πουλάς την ομάδα 7 εκατομμύρια. Εγώ έχω 2 εκατομμύρια και τα διαθέτω να αγοράσω τον ΟΦΗ. Τον πουλάς; Κάτσε να το παζαρέψουμε". Τέτοιος ενδιαφερόμενος δεν υπήρξε όλες αυτές τις μέρες που περίμενα την εμφάνισή του. Πιθανόν να βοηθούσα κι εγώ και τις δύο μεριές. Ο Βατσινάς είναι έξυπνος άνθρωπος, επιτυχημένος επιχειρηματίας και καλός φίλος με τους περισσότερους που δουλέψαμε στην ομάδα. Έχει όμως ένα πολύ σημαντικό ελάττωμα: επικοινωνιακό πρόβλημα με τον κόσμο. Βγαίνει αλαζονικός χωρίς να είναι. Ως παραμένον διοικητικό μέλος θα πίεζα σε μια τέτοια διοικητική πρόταση να προχωρήσει, διότι έχω την αίσθηση ότι εκτιμά τη γνώμη μου. Όλοι τη θέλουν την ομάδα. Κι αλίμονο ένα τέτοιο "γωνιακό μαγαζί" να μην το θέλουν. Πώς όμως; Τσάμπα; Σαν χριστουγεννιάτικο δώρο; Ή την καρέκλα και βλέπουμε; Οι εταιρείες θέλουν λεφτά να αγοραστούν. Κι εκεί με έπιασε μελαγχολία αυτές τις μέρες, διότι για λεφτά δε μίλησε κανείς! Ούτε καν εμφανίστηκε αυτοπροσώπως κάποιος ενδιαφερόμενος. Εγώ θα συνεχίσω σαν γιατρός στην ομάδα μου, την ομάδα που αγαπώ. Ήμουν εκεί με έξι προέδρους και δέκα προπονητές και συνεργάστηκα το ίδιο συνειδητά και φιλικά με όλους. Θα είμαι εκεί για τους παίκτες... την ιδέα... τη φανέλα... τον κόσμο... την τρέλα μου...".


Εδώ και κάποιες μέρες ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ προετίμαζε το έδαφος για την παραίτηση και του αντιπροσώπου του στο ΔΣ της ΠΑΕ, Παναγιώτη Σπυριδάκη. Μια παραίτηση που διαδέχτηκε αυτή του Γ. Στεφανουδάκη. Ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ κατέθεσε ένσταση για παράνομη σύγκλιση του διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ και ζήτησε έκτακτη Γενική Συνέλευση η οποία θα γίνει εντός 45 ημερών.


Να σημειώσουμε, πως το καταστατικό της ΠΑΕ ΟΦΗ ορίζει πως ο πρόεδρος μπορεί να διοικήσει προσωρινά και με μόλις τρία μέλη. Το Πρωτοδικείο έχει δικαίωμα να επέμβει και να ορίσει νέο Δ.Σ. μόνο στην περίπτωση που αυτό μείνει με δυο μέλη. Ακόμα και αυτό να συμβεί όμως, όσο ο Φ. Βατσινάς φέρεται να κατέχει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ θα εκλέγεται και θα εκλέγει αυτούς που επιθυμεί.


Υ.Γ.1 Αποροία. Ποιούς εννοεί ο Γ. Στεφανουδάκης μιλόντας για "πολύ μικρές ομάδες διεμβολιστών, που δυστυχώς εξυπηρετούν κάποια κέντρα και πρόσωπα"; Θα ήταν τουλάχιστον ανεγκέφαλο να υπονοήσει τους ξεσηκωμένους οπαδούς του ΟΦΗ.


Υ.Γ.2 Άραγε, τι εννοεί ο γιατρός όταν λέει πως "τις μετοχές τις μεταβίβασε ο Μυριοκεφαλιτάκης"; Γιατί η λέξη "πούλησε" δεν έχει ακουστεί ακόμα;


Και το ανέκδοτο συνεχίζεται!

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου, πριν το παιχνίδι με τον ΟΣΦΠ, για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του ΟΦΗ φρόντισε να αποδείξει πως η κοινή γνώμη είναι "τρελή" και πως η αντικειμενική κρίση έχει γωνίες (σ.σ. πςςς τα έσπασα πάλι!).

Τι συλλαλητήρια και αν κάνουν οι οπαδοί, τι και αν έχει μείνει σχεδόν μόνος του με τον αδερφό του, τι και αν όλη η Ελλάδα πλέον ξέρει, ο Φανούρης Βατσινάς συνεχίζει ακάθεκτος. Η καραμέλα βρέθηκε και μάλλον έχει ακόμα πολλή ζάχαρη... γιατί κατά τον πρόεδρο του ΟΦΗ για όλα φταίνε τα "επικοινωνιακά λάθη" που έχει κάνει ενώ κατά τα άλλα, όλα είναι καλά!

Έτσι πριν λίγες ώρες ο Φα. Βατσινάς έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Για την πώληση της ΠΑΕ.

" Δεν έχω στο μυαλό μου να πουλήσω τον ΟΦΗ. Καμία πίεση και κανένας εκβιασμός δεν θα μας κάνει να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση. Το είπα μια φορά και δεν βρέθηκε κανένας. Η ομάδα θέλει ηρεμία. "

Για τις κενές θέσεις στο Δ.Σ.

"Υπάρχει πολύς κόσμος που θέλει να μπει στην ΠΑΕ ΟΦΗ. Δεν αποτελεί πρόβλημα να μπουν νέα μέλη στο Δ.Σ. της ομάδας μας. Σήμερα έχουμε αλλάξει την σκέψη μας. "

Για το συλλαλητήριο και τις αντιδράσεις του κόσμου.

"Προβληματιζόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν. Έχουμε κάνει λάθη κυρίως επικοινωνιακά καθώς σοβαρά πράγματα που έχουμε κάνει 3,5 χρόνια δεν τα έχει μάθει ο κόσμος. Εγώ δεν είμαι πολιτικός, έχω μάθει να μιλάω με την γλώσσα της αλήθειας και αυτό πειράζει. Eίμαι νηφάλιος και ήρεμος. Η ομάδα θέλει ηρεμία και για να την έχει πρέπει να είναι καλά διοικητικά και οικονομικά. Τον κόσμο τον αγαπάω και ο κόσμος δεν φταίει σε τίποτα απολύτως. Απλά κάποιοι τον επηρεάζουν καλό είναι να βγουν και να μάθουμε όλοι ποιοι είναι. Έχω κάνει ανοικτή πρόσκληση για να συναντηθούμε και εγώ δεν έχω τίποτα με κανέναν. Λένε ότι ο Βατσινάς τα έχει με τους φιλάθλους, τους παλαίμαχους και γενικά με όλον τον κόσμο. Έγω δεν τα έχω με κανέναν. Τα έχω με συγκεκριμένους ανθρώπους που προσπαθούν να κάνουν κακό στον ΟΦΗ" σ.σ. φέξε μου και γλίστρησα.

Δεν το συνηθίζουμε στο ofi4us αλλά αξίζει να διαβάσετε το άρθρο του Γιάννη Καραλή στην εφημερίδα «Ώρα των σπορ» που δημοσιεύθηκε στις 24/9/2008:

"Τι θα γίνει με αυτήν την ιστορία του ΟΦΗ; Έως πότε θα συνεχίσει να... ΒΑΣΑΝΙΖΕΙ όλο τον κόσμο μιας λατρεμένης στο Ηράκλειο -κι όχι μόνο- ομάδας; Πόσο ακόμη θα απαιτούν με ΘΡΑ-ΣΥ-ΤΗ-ΤΑ οι «επιτήδειοι» απ' τον λαό του ΟΦΗ να στρουθοκαμηλίζει; Εντάξει. Εμάς μάς το... βουλώνουν εύκολα (δυστυχώς)! Τα «καθαρά χαρτιά» στις πράξεις, στα βιβλία, στο μετοχολόγιο, στις... αγορές και τις... πωλήσεις παικτών, ΔΕΝ αφήνουν ούτε... φεγγίτη (πόσο μάλλον... παράθυρο), για να δοκιμάσει ο όποιος δημοσιογράφος να το «ανοίξει» και να ΦΑΝΕΙ ΦΩΣ. Χωρίς στοιχεία όχι απλώς δεν υπάρχει ρεπορτάζ, αλλά στο βάθος διακρίνεται και η... ΚΑΤΑΔΙΚΗ! Τι γίνεται όμως με τον κόσμο; Με τον ΤΥΠΟ -εκ των συνθηκών- φιμωμένο, με τα... κουτράτα (νομικώς) καλυμμένα όλα φαίνονταν... καβατζωμένα. Όλα; Η Δημητριάδη τραγουδούσε σ' εκείνα τα «μεταπολυτεχνειακά» χρόνια ένα τραγούδι που χθες το θυμήθηκα ΠΟΛΥ ΕΝΤΟΝΑ: ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ, ΒΟΥΕΡΟ, Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΤΡΕΧΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠ' ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ... Τι έκανε, λοιπόν, 2.000 κόσμου, χθες, Τρίτη βράδυ, στο «ξεκάρφωτο», στο κέντρο του Ηρακλείου, στην Κρήτη; Τυχαία διάλεξε την... πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ; Τι εννοούσε το πανό που έγραφε «ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ»; Γιατί το ετοίμασαν οι οπαδοί του; Είναι ο ΟΦΗ «ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΣ»; Από... ποιον; Πώς; Αυτή η «ΣΚΛΑΒΙΑ» που εννοούσαν χθες οι οπαδοί του είναι... νόμιμη; ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ; Σε ποιον απευθυνόμενοι έλεγαν δεν μπορούμε άλλο «ΦαΒα»; Είναι μήπως «αχάριστοι»; Στρέφονται κατά του «ευεργέτη» τους; Μήπως απλώς δεν αναγνωρίζουν... μεταθετική ιδιότητα στην ευεργεσία, μόνο και μόνο λόγω... ομόηχου επιθέτου; Μήπως όντως ο ΕΥΕΡΓΕΤΗΣ τους ΔΕΝ είναι πλέον στη ζωή; Μήπως δεν είναι ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ αλλά ΕΓΚΑΤΑΛΕΛΕΙΜΜΕΝΟΙ; Μήπως δεν «παρασύρονται και πλανώνται, αλλά ΞΕΡΟΥΝ; Μήπως εν πάση περιπτώσει ήρθε η ώρα να.... διαλέξει ο «άρχοντας»; Ή «σύζυγο» ή «γκόμενα». ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ! Κι αν γουστάρει περισσότερο την... γκόμενα, να αποφασίσει και να... χωρίσει τη «σύζυγο» για να συνεχίσει μαζί της!"

ΤΟ ΗΘΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΠΟΤΕ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

mpravo re karatzi. eisai adras kai to edeikses akoma kai an den eipes tous pragmatikous logous pou paraitithikes. tous kseroume gi'auto opoios thelei na diaswsei tin aksioprepeia tou na paraitithei apo tin FAVOPAE!!!

Ανώνυμος είπε...

seira PREPEI na exoun kai oi upoloipoi!!!!!

Ανώνυμος είπε...

oloi sto sillalitirio tin Triti na ginei panikos! Na diwksoume kai osous strogilokatsane kai den kounoune!

FREE OFI