Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

ΞΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑ...

Όπως ήταν αναμενόμενο, η πρώτη είδηση για πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της ΠΑΕ ΟΦΗ σε νέο επιχειρηματία- επενδυτή ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Η είδηση εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως έχει βάσεις, αφού σε τηλεφωνική του παρέμβαση στις 8/9, στην εκπομπή "replay στα γήπεδα", ο πρόεδρος και "ιδιοκτήτης" του ΟΦΗ, Φανούρης Βατσινάς, τόνισε πως "Δεν θα είμαι αιώνια πρόεδρος. Η αγοραπωλησία δεν μπορεί να γίνει μέσω του Τύπου. Εδώ είμαι και η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Γνωρίζει όλος ο κόσμος ποιος και πού είμαι. Αν θέλουν μπορούν να έρθουν και να με βρουν".

Ας δούμε όμως πιο ειδικά τα γεγονότα.
Αφού η "φτωχή" ανακοίνωση "συγνώμης" μετά τα τελευταία διοικητικά γεγονότα και την αναμενόμενη ήττα από τον ΠΑΟΚ, η υπόσχεση για... επικοινωνιακά τρικ και η συνέντευξη των Καράτζη και Σφακιανάκη στο "replay στα γήπεδα" δεν έπεισαν κανέναν, αντιθέτως μάλιστα, επιβεβαίωσαν με τον τρόπο τους πως η σαπίλα (που διατυμπάνιζε ο Βατσινάς πριν 3 χρόνια πως θα διώξει) ζει, βασιλεύει και εξαπλώνεται στον ΟΦΗ χωρίς προηγούμενο, αφού οι αντιδράσεις του φίλαθλου κόσμου πλέον είναι καθολικές και εντονότερες από ποτέ, δεν έμεινε τίποτα άλλο για τα "μεγάλα κεφάλια" από το να "εμφανίσουν" κάποιον υποψήφιο αγοραστή, όπως ακριβώς έγινε και πέρυσι με τον Μανόλη Κουκάκη.
Ο λόγος είναι προφανής. Ο αποπροσανατολισμός του κόσμου, ώστε να "ηρεμίσουν τα πνεύματα"...

Για τον λόγο αυτό, ίσως, "διέρρευσε" στον τύπο και η δημιουργία του ΟΦΗ Νο2. Μόνο που στην περίπτωση αυτή είναι έντονος ο κίνδυνος όχι μόνο του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, αλλά και ο διχασμός αυτής.

Έτσι, το ηλεκτρονικό site www.gazzetta.gr σε άρθρο του Κώστα Γουλή, πρώτο, "αποκαλύπτει", την "είδηση βόμβα απο το Βελιγράδι" (όπως αναφέρει) κατά το οποίο ο Σέρβος Γκόραν Ίβανσιτς (έχει ως έδρα των επιχειρήσεών του τη Γερμανία και ασχολείται κυρίως με τα μεσιτικά) εξετάζει το ενδεχόμενο να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ πλέον ξέρουν και δεν πιστεύουν λέξη. Μέχρι να υπάρξουν ενυπόγραφες αποδείξεις πως κάποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να αγοράσει τον ΟΦΗ, οι αντιδράσεις για την εξιλέωση της ομάδας οφείλουν να δυναμώνουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: