Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2008

ΦΑΣΙΣΜΟΣ!!! Η ΠΑΕ ΟΦΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ! ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ ΜΕ ΠΡΟΣΑΓΩΓΕΣ!!

Απίστευτα πράγματα συνέβησαν χθες πριν την έναρξη του αγώνα στη Νέα Σμύρνη στο παιχνίδι της ομάδας μας με τον Πανιώνιο (1-1). Όπως καταγγέλλουν οι "Αθηναίοι" φίλαθλοι της ομάδας μας, τους απαγορεύτηκε η είσοδος στο γήπεδο!
Ο ιστορικός Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών (ιδρυτικό μέλος του οποίου ήταν και ο αείμνηστος Νίκος Ξυλούρης) επι μία βδομάδα προσπαθούσε να εξασφαλίσει θύρα αποκλειστικά για τους φιλάθλους της ομάδας μας, μα η απάντηση της ΠΑΕ Πανιώνιος ήταν "Η ΠΑΕ σας δε σας θέλει στο γήπεδο, άρα θύρα δεν ανοίγει"!!
Τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, οι φίλαθλοι της ομάδας μας έφτασαν στο γήπεδο του Πανιωνίου ώστε να μπορέσουν ακόμα και την ύστατη στιγμή να βρεθούν κοντά στην αγαπημένη μας ομάδα.

Αφού πληροφορήθηκαν από τους υπευθύνους του γηπέδου πως μπορούν να παρακολουθήσουν το ματς από τη θύρα 7 του γηπέδου, εφόσον βέβαια δε φέρουν διακριτικά του ΟΦΗ, οι φίλαθλοι, αγοράζουν εισιτήρια και αφού έχουν ήδη αρχίσει να εισέρχονται στο γήπεδο, τους πλησιάζει ο υπεύθυνος ασφαλείας ο οποίος με χρήση απειλών για προσαγωγές και με παρουσία ασφαλιτών απαιτεί να αποχωρίσουν από το γήπεδο! Και αυτό γιατί; "Η ΠΑΕ ΟΦΗ ΕΧΕΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΡΗΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ" ήταν η απάντησή του, ενώ παράλληλα "στάμπαρε" φιλάθλους της ομάδας μας ζητώντας ταυτότητες για εξακρίβωση στοιχείων!!

Ο Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών, απο το 1980 ακολουθεί την ομάδα παντού, κρατώντας ζωντανό το αίσθημα του "Ομιλίτη" στην πρωτεύουσα. Φυσικά αντιδρά, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία του φίλαθλου κόσμου, στα όσα τραγικά συμβαίνουν στην ομάδα μας τα τελευταία χρόνια. Μια αντίδραση που όπως φαίνεται ενοχλεί σε υπερθετικό βαθμό τους όσους απόμειναν στην ΠΑΕ ΟΦΗ, οι οποίοι κατάληξαν σε χουντικές μεθόδους απαγόρευσης της φίλαθλης ελευθερίας.

"Κύριοι" της ΠΑΕ, σας θυμίζουμε πως όπως έχει δείξει και η ιστορία, οι Κρητικοί είναι από φύση υπέρμαχοι της δημοκρατίας και ενάντια στο φασισμό!

Η απάντησή μας θα είναι αύριο στο δημοκρατικό Συλλαλητήριο στην Πλατεία Ελευθερίας.

Η σημερινή ανακοίνωση του Σ.Φ.Ο.Α: http://www.ofiathensclub.com/

"Ότι είναι ΔΥΣΚΟΛΟ να είσαι ΟΜΙΛΙΤΗΣ το ξέραμε. Σήμερα μάθαμε ότι είναι και ΠΑΡΑΝΟΜΟ.
Γνωρίζοντας την επιθυμία πολλών ομιλιτών της Αθήνας, να παρακολουθήσουν τον αγώνα της ομάδας μας με τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη και αφού είχαμε ενημερωθεί, ότι κατόπιν αιτήματος της ΠΑΕ ΟΦΗ, δε θα υπήρχε θύρα να μας φιλοξενήσει, θεωρήσαμε καλό, ως σύνδεσμος, να προστατεύουμε τους φίλους της ομάδας και να προλάβουμε τυχόν επεισόδια. Με γνώμονα τα παραπάνω, μέλη του συνδέσμου μας πήγαν 2 ώρες πριν αρχίσει το παιχνίδι, να ενημερώσουνε την αστυνομία και τους υπεύθυνους του Πανιωνίου για την παρουσία μας και να ζητήσουνε μια στοιχειώδη αστυνομική παρουσία στο σημείο που θα κάθονταν οι φίλοι του ΟΦΗ. Να σημειωθεί ότι κανείς δεν φορούσε διακριτικά της ομάδας (φανέλες, κασκόλ, καπέλα κτλ), αφού ξέραμε ότι δε θα υπήρχε δική μας κερκίδα και θα ήμασταν ανάμεσα σε φιλάθλους του Πανιωνίου. Ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης, όχι μόνο αρνήθηκε να μας εξυπηρετήσει αλλά ζήτησε να φύγουμε από το γήπεδο και να πάμε σε καμιά καφετέρια... Ένας από τους ανθρώπους της ΠΑΕ Πανιώνιος που ήταν παρών στη συζήτηση, ανεπίσημα, αλλά θέλοντας να μας βοηθήσει, μας πρότεινε τη θύρα 7. Αγοράσαμε λοιπόν εισιτήρια στη θύρα αυτή και πηγαίνοντας να μπούμε στο γήπεδο, ακούγαμε από τους ασυρμάτους των αστυνομικών ξανά και ξανά την εντολή: ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΦΗ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ!!! Έξω λοιπόν από την θύρα 7, ο υπεύθυνος ασφαλείας αστυνομίας είπε στα 4 μέλη του ΣΦΟΑ, τα οποία είχαν προηγουμένως κάνει τις προσπαθείς για καλύτερη μεταχείριση των Ομιλιτών(και προφανώς ήταν οι μόνοι οι οποίοι είχαν «στοχοποιηθεί» από τις δυνάμεις του παρακράτους), ότι δεν υπάρχει περίπτωση να τους αφήσουν να μπούνε, ενώ απειληθήκαν με προσαγωγές και συλλήψεις, αν δε φεύγανε. Μάλιστα ένας αστυνομικός, πήρε την ταυτότητα του προέδρου του συνδέσμου και κάλεσε την ασφάλεια για να την «ΠΕΡΑΣΕΙ» όπως είπε χαρακτηριστικά. Δε ζητάμε εξηγήσεις από τη διοίκηση της ομάδας μας. Θα γινόμασταν το ίδιο γελοίοι με αυτούς αν το κάναμε.
ΖΗΤΑΜΕ όμως εξηγήσεις από όλους τους άλλους. Με ποιό δικαίωμα κύριοι, απαγορεύετε την είσοδο στο γήπεδο σε φιλάθλους που δεν προκαλούν με την παρουσία τους και την συμπεριφορά τους;
Ποιός φτιάχνει τους νόμους στον τόπο αυτό; Ο αυτοαποκαλούμενος ιδιοκτήτης και μεγαλομέτοχος του ΟΦΗ;
Από πότε τα ΒΙΤΣΙΑ ενός ΠΑΡΑΝΟΙΚΟΥ αποτελούν ΔΙΑΤΑΓΕΣ για την αστυνομία;
Μέχρι ΧΘΕΣ, στερούμασταν το δικαίωμα ως ΦΙΛΑΘΛΟΙ να έχουμε μια ΚΑΘΑΡΗ και ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ομάδα. ΣΗΜΕΡΑ στερηθήκαμε ως ΠΟΛΙΤΕΣ, το δικαίωμα να μπούμε στο γήπεδο. ΑΥΡΙΟ ΤΙ;
Ο αγώνας συνεχίζεται. Όσο μας πολεμάτε, τόσο θα επιμένουμε.
Η χούντα σας δεν θα περάσει έτσι..."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Kαλή δύναμη και καλό κουράγιο μάγκες στον αγώνα σας για ανεξαρτητοποίηση του ΟΦΗ από τους εγκάθετους του αθηναικού παρακράτους... Οι αγώνες δικαιώνονται πάντα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο... Η ΙΣΤΟΡΙΑ θα μας κρίνει όλους. Καλή επιτυχία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΠΑΔΙΣΜΟΥ! ΛΑΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ!

ΠΑΟΚΑΡΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ