Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ - ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ (που είναι και ΟΦΗτζής)

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων στο άρθρο αυτό θα βρείτε στο κάτω μέρος, με κόκκινο χρώμα, στις ημερομηνίες που αυτές έγιναν. Τελευταία ανανέωση στις 25/09/08.

Δείτε εδω τη ζωντανή ανταπόκρηση της τηλεόρασης ΣΚΑΪ:

http://www.skai.gr/master_avod.php?id=94749

Video - αφιέρωμα


Φοβόταν ο κόσμος πως απόψε μπορεί να βρέξει... έλα όμως που και ο Θεός είναι ΟΦΗ! Όλα πήγαν καλά λοιπόν και το συλλαλητήριο με τη μορφή συναυλίας έλαβε χώρα στις 21:00 στην πλατεία ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ.
Το μήνυμα στάλθηκε προς πάσα κατεύθυνση. Και το περιεχόμενο αυτού; ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ! Ο σταθερός πυρήνας του κόσμου αριθμούσε περί τους 2500-3000 φιλάθλους και οπαδούς, ενώ αρκετές άλλες χιλιάδες κόσμου συμμετείχαν περνώντας από το σημείο της συγκέντρωσης. Πάνω από 100 καπνογόνα άναψαν και έκαναν τη νύχτα μέρα στο Ηράκλειο ενώ μοιράστηκαν και δωρεάν μπλουζάκια στον κόσμο τα οποία έλεγαν "Για τον ΟΦΗ μας, για την ΚΡΗΤΗ μας, για την ΠΕΡΗΦΑΝΙΑ μας - ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ" . Φυσικά σε κάθε σημείο της πλατείας είχαν αναρτηθεί πανό για την απεμπλοκή της ομάδας μας από τον πράσινο ζυγό.

Μετά μουσικής λοιπόν οι φίλαθλοι της ομάδας μας απαίτησαν από τον Φανούρη Βατσινά να αποχωρίσει από τον ΟΦΗ ώστε η ομάδα να γυρίσει σελίδα στην ιστορία της, μια σελίδα που πρέπει να είναι καθαρή, λευκή, χωρίς πράσινη απόχρωση.
Φυσικά το μήνυμα δεν είναι μόνο η ΛΕΥΤΕΡΙΑ, η οποία έχει γίνει ΑΠΑΙΤΗΣΗ εδώ και χρόνια, αλλά και το έναυσμα για συνέχεια στον αγώνα των οπαδών. Όπως αναφέρουν μέλη των Σ.Φ. ΟΦΗ θα ακολουθήσουν και άλλες κινήσεις προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

Υ.Γ.1 Η αλήθεια είναι πως υπήρχε υπέρμετρος ενθουσιασμός απο τους παρευρισκόμενους, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ελαφριά δόση απογοήτευσης εν τέλη... αφού υπήρχαν προσδοκίες για πολλές χιλιάδες κόσμου στο αποψινό συλλαλητήριο. Στο χέρι μας είναι το επόμενο να έχει το διπλάσιο κόσμο. Μπορούμε!!!
Y.Γ.2 Τι ήταν αυτά τα λαϊκά που ακούσαμε σήμερα; Αντί να παιχτεί κανένα punk rock να ξεσηκωθεί ο κόσμος...
Υ.Γ.3 Αφού ρε παιδιά ήταν ειρηνικό το συλλαλητήριο, γιατί κάηκε η μπουτικ του Παναθηναϊκου; Τς τς τς... αλήτες! :P

24/09/08:
Κάποιοι (απο Ηράκλειο κυρίως μεριά) δημοσιογράφοι, φρόντισαν να μιλήσουν για 1500 άτομα... ας κάνουμε μια εκτίμηση βάση 2 φωτογραφιών που συλλέξαμε, του σταθερού πυρήνα της συγγέντρωσης...

Εμπρός

Πίσω

Δυστυχώς δε βρήκαμε (ακόμα) φωτογραφίες που δείχνουν τη συγκέντρωση απο πλαϊνές οπτικές γωνίες όπου υπήρχε πολύς κόσμος (κυρίως οικογενειάρχες και μεγάλοι σε ηλικία άνθρωποι). Όπως και να το κάνουμε, δε γίνεται τα αθηναϊκά ΜΜΕ (πχ sportdog) να μιλούν για 3.000 κόσμο ενώ τα "δικά μας" για 1.500 άτομα. ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ!!

Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το πρώτο site που έγραψε ρεπορτάζ για το συλλαλητήριο ήταν ο αθλέτικ. Στο άρθρο που υπογράφει ο Μανώλης Σαρρής αναφέρει 1.500 άτομα. Βάση αυτού, είναι λογικό τα περισσότερα sites να μιλούν για αυτόν τον αριθμό.
ΟΜΩΣ κατα τη διάρκεια της εκπομπής "θύρα 8" στον athletic radio, ο Σαρρής ήταν ο απεσταλμένος του σταθμού στο συλλαλητήριο και 3 φορές συνδέθηκε ζωντανά για ανταπόκριση. Στις 22:00 είπε στον αέρα πως "οι φίλαθλοι του ΟΦΗ είναι περίπου 2000 ενώ η προσέλευση συνεχίζεται". Πώς είναι δυνατόν ο ίδιος άνθρωπος να γράφει μετά για 1500 άτομα????

Τα σχόλια δικά σας...

Πάμε όμως και στο ουσιώδες κομμάτι του συλλαλητηρίου που φυσικά άλλο δεν είναι απο την επικοινωνιακή του επιτυχία.
Η συντριπτική πλειοψηφία όλων των ΜΜΕ έχει ως πρώτη είδηση το γεγονός που έλαβε χθές χώρα στο Ηράκλειο. Τόσο τα αθλητικά sites όσο και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων μιλούν για "οργή λαού". Επίσης το ΚΡΗΤΗ TV και η τηλεόραση ΣΚΑΪ είχαν live μετάδωση απο την πλατεία Ελευθερίας, ενώ τόσο το ALTER όσο και ο ALPHA ανέφεραν το γεγονός στα δελτία ειδήσεών τους!

Η είδηση σε κάποια απο τα αθλητικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων:

Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ
ΕΞΕΔΡΑ
SPORT DAY
GOAL NEWS

Ο ΦΙΛΑΘΛΟΣ
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΤΥΠΟΣ

25/09/08

Oι Σ.Φ. ΟΦΗ εννωμένοι, σήμερα εξέδωσαν την εξής ανακοίνωση:

"ΑΔΕΛΦΙΑ ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα μας και ενώθηκε μαζί μας με μια φωνή, χτές στη συναυλία υπέρ της ανεξαρτησίας της ομάδας μας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους αγνούς ομιλίτες κάθε ηλικίας που βοήθησαν να γίνει αυτή η συναυλία όσο πιο ειρηνικά γινόταν. Μια κακή παρένθεση λίγων λεπτών και κάποια καταδικαστέα πράγματα που ακούστηκαν, δεν ήταν ικανά να χαλάσουν το όμορφο κλίμα. Η προσπάθεια απο το μέρος μας άλλωστε σταμάτησε την παρένθεση αυτή. Είναι λογικό σε μια τέτοιας μορφής εκδήλωση να υπάρξουν και κάποια απρόοπτα. Θέλουμε να υποσχεθούμε σε όλους τους ομιλίτες οτι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν με διάφορες εκδηλώσεις στο προσεχές διάστημα. Απο την πλευρά μας θα κάνουμε οτι είναι δυνατόν για να διασφαλιστούν καλύτερες συνθήκες για όλους. Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους κ.Τζουλιαδάκη Νίκο, κ.Μακρυδάκη Μάριο κ. Κουνάλη Μιχάλη και κ. Τσίγκο Γεώργιο για το κρητικό πρόγραμμα και τον Λάκη με το επιτελείο του για το λαικό, οι οποίοι μας διασκέδασαν αφιλοκερδώς και να τους ευχηθούμε ότι καλύτερο. Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν και όσοι τοπικοί φορείς φιλοτιμήθηκαν και τους οποίους και ευχαριστούμε αλλά περιμένουμε και τη στήριξη τους στο προσεχές μέλλον.
Ευχαριστούμε λοιπόν τους κ. Κουράκη, κ. Μαρή, κ. Κεγκέρογλου, κ Παρασύρη και την επόμενη φορά θα θέλαμε να δούμε περισσότερους μαζί μας. Μαζί μας βέβαια ήταν και ανθρώποι που έχουν αποδείξει οτι αγαπούν την ομάδα όσο και εμείς, ο Νίκος Μαχλάς, ο Κώστας Κωνσταντινιδης, ο Γίωργος Κουτσουπιάς, ο Σήφης Κορωνάκης, ο Γίαννης Αδάμης, ο Αντώνης Κουτάντος, ο Κουτσογιάννης Νίκος και ο Μανώλης Γιανούλης και πολλούς άλλους παράγοντες του ποδοσφαιρικού τμήματος όπως τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη Βασίλη Ξημέρη και μέλη αυτού και τους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές.
Ζητούμε συγνώμη αν ξεχάσαμε κάποιους. Ο αγώνας συνεχίζεται.....

Κρήτες -4
Snakes 4 Heraklion Club
Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών «Νίκος Ξυλούρης»
TEI Club".

Δεν υπάρχουν σχόλια: