Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

Η συνέντευξη Τύπου του Νίκου Μαχλά και... η φωνή του λαού του ΟΦΗ

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων θα βρείτε στο κάτω μέρος του άρθρου. Τελευταία ανανέωση στις 15/07/09

Σε συνέντευξη Τύπου προχώρησε ο Νίκος Μαχλάς την Πέμπτη στις 15:00 προς ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου για τις εξελίξεις (σ.σ. που τελειωμό δεν έχουν) στην ΠΑΕ ΟΦΗ.


Ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε:

"Μέχρι τώρα δεν βγήκα να ενημερώσω τον κόσμο, γιατί δούλευα με γνώμονα την ουσία. Όλο αυτό το διάστημα μιλούσα με τον Φανούρη Βατσινά για ένα πλάνο τριετίας και μετά να πουληθεί η ομάδα όταν θα είναι στην Α΄ Εθνική.

Βλέποντας τον λογιστή της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ομάδα χρωστάει 3 εκατομμύρια ευρώ. Οι συζητήσεις πήγαιναν καλά μέχρι τις 25-26 Ιουνίου. Το τελευταίο διάστημα που είχα συνάντηση με τον κ. Βατσινά, μου είπε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί να πληρώσει τα χρέη της ομάδας. Αυτό με στενοχώρησε πολύ. Όμως όλο αυτό το διάστημα δούλευα για το καλό της ομάδας, βρήκα προπονητικό τιμ για να σχεδιάσει την ομάδα. Το διάστημα αυτό ήμουν μόνος μου. Βγαίνοντας μπροστά σε μία τέτοια προσπάθεια, ξεκινούσα απο το μηδέν. Από τις 30 Ιουνίου, η δικιά μου η δουλειά είχε τελειώσει. Δεν το ανακοίνωσα, δουλεύοντας αθόρυβα με το προπονητικό τιμ και τους ευχαριστώ πολύ, δουλέψαμε πολύ με τους Σηφάκη, Παπαβασιλείου, Κουνδουράκη, Αδάμο και Χανιωτάκη για να μπορέσουμε να είμαστε έτοιμοι.

Πάρα πολλοί επιχειρηματίες μου άνοιξαν την πόρτα, όμως δεν υπήρξε αποτέλεσμα στο ότι η ομάδα μπορεί να πουληθεί σε κάποιο αγοραστή. Παρ΄όλα αυτά παραμένω στην ομάδα. Η συμφωνία μου ήταν να αναλάβω την ομάδα. Τα χρέη δεν ήταν δικά μου. Είμαστε μόνοι όλο αυτό το διάστημα. Αυτή τη στιγμή ο ΟΦΗ χρειάζεται βοήθεια, εγώ βρίσκομαι εδώ γιατί αγαπάω αυτή την ομάδα. Ό,τι περνούσε από το χέρι μου το έχω κάνει και θα παραμείνω στην ομάδα αυτή. Το χρέος της ομάδας δεν μπορώ να το αναλάβω.

Ο κ.Βατσινάς δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στα χρέη του. Σαν Νίκος θα μπορούσα να σηκωθώ να φύγω, όμως δεν το έκανα γιατί δεν πιστεύω ότι αξίζει στην ομάδα τέτοια τύχη. Θέλω ανθρώπους εθελοντές. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε κάτι επίσημο. Δεν είναι δουλειά δική μου να βρίσκω τα χρέη της ομάδας και να τα πληρώνω. Οι μέρες περνούν, τα περιθώρια στενεύουν και τα πράγματα είναι δύσκολα.

Το πρόβλημά μας είναι ότι, αν δεν πάρουμε τη φορολογική ενημερότητα, δεν μπορούμε να πάρουμε το πιστοποιητικό από την ΕΠΟ για να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα. Απαιτείται ένα ποσό 200.000 ευρώ μέχρι αύριο.

Το καρπούζι και το μαχαίρι τώρα ανήκει στον κ.Βατσινά ή δεν ξέρω σε ποιον άλλον. Η ομάδα χρειάζεται βοήθεια.
Αυτή τη στιγμή είμαι μόνος. Τα χρέη είναι το πρόβλημα. Εγώ σαν Νίκος Μαχλάς
είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Δουλεύουμε για να μην βουλιάξει η
ομάδα".

"ΞΑΦΝΙΚΟ" ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ!

Τον απόηχο της Συνέντευξης Τύπου του Νίκου Μαχλά, κάλυψε ο ήχος του συλλαλητηρίου των φιλάθλων του ΟΦΗ.


Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως η απόφαση για... συλλαλητήριο πάρθηκε την ίδια μέρα το απογευματάκι! Είναι σημαντικό γιατί, το να ενημερωθούν 3.000 άνθρωποι μέσα σε λίγες ώρες και να βγούν οργανωμένα στο δρόμο αποτελεί ασυνήθιστο φαινόμενο.

Στις 20:00 το βράδυ, χιλιάδες οπαδών και φιλάθλων του ΟΦΗ βγήκαν στο δρόμο και διαδήλωσαν υπέρ του Νίκου Μαχλά αλλά και κατά της οικογένειας Βαρδινογιάννη, της οικογένειας Βατσινά, του προέδρου του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Β. Ξημέρη και του δημάρχου της πόλης Γιάννης Κουράκη.

Το "Μαχλά θεέ πάρε την ΠΑΕ" δονούσε την ατμόσφαιρα στο κέντρο του Ηρακλείου, αφού τη συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Οι φίλαθλοι του ΟΦΗ επισκεύτηκαν με αποκλεισμό το Δημαρχείο της πόλης.

Οι αντιδράσεις του κόσμου ανάγκασαν το Δήμαρχο της πόλης να εμφανιστεί προ του πλήθους με τον κόσμο του ΟΦΗ να τον υποδέχεται με έντονες αποδοκιμασίες και ρίψεις αντικειμένων! Ο Γιάννης Κουράκης, προκειμένου να σταματήσει η "πολιορκεία" συμφώνησε να δεχτεί τους επικεφαλείς των Συνδέσμων την Παρασκευή σε αίθουσα στο κέντρο του Ηρακλείου.

Την Παρασευή επίσης εξάγγειλε πως θα δώσει Συνέντευξη Τύπου και ο έτερος στόχος των συνθημάτων των οπαδών του ΟΦΗ, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης.

Λίγο έλειψε την οργή του κόσμου να την πληρώσουν (άδειοι) Σύνδεσμοι φιλάθλων άλλων ομάδων που άνοιξαν πρόσφατα στο Ηράκλειο, με τους ψυχραιμότερους να αποτρέπουν τα χειρότερα.

3 vids: από τη συγκέντρωση των οπαδών, την πορεία και τη στιγμή που εμφανίστηκε ο Δήμαρχος του Ηρακλείου

11/07/09

Χθες το απόγευμα έγινε η συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου της πόλης Γιάννη Κουράκη και των προέδρων των Συνδέσμων Φιλάθλων ΟΦΗ.

Όπως όλα δείχνουν το "ξαφνικό" συλλαλητήριο των φιλάθλων του ΟΦΗ επιφέρει αποτελέσματα.Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γ. Κουράκης ενημέρωσε τους φιλάθλους του ΟΦΗ πως από το πρωί της ίδιας μέρας έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς επιχειρηματίες που ενδέχεται να βοηθήσουν τον ΟΦΗ να αλλάξει (επιτέλους) σελίδα.
Ο Δήμαρχος του Ηρακλείου συναντήθηκε επίσης με το Νίκο Μαχλά, τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ (και δημοτικό σύμβουλο) Βασίλη Ξημέρη όπως και με τον πρόεδρο της ΕΠΣΗ Νίκο Τζόρτζογουλου απο τον οποίο ζήτησε να στηρίξει και εκείνος την προσπάθεια που γίνεται.
Σημείωσε επίσης πως είναι διατεθημένος να παρέχει ο ίδιος οικονομική βοήθεια προκειμένου ο ΟΦΗ να γυρίσει σελίδα.
Τέλος, ο Γ. Κουράκης ενημέρωσε πως θέλει να συναντηθεί με το Φανούρη Βατσινά μέσα στις επόμενες μέρες.


Συνέντευξη Ερασιτέχνη


Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ, Βασίλης Ξημέρης, προέβησε σε Συνέντευξη Τύπου. Η συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ακόμα μια απόφαση που πάρθηκε λόγο των τελευταίων κινητοποιήσεων των φιλάθλων του ΟΦΗ.

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του Γεντί Κουλέ, ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη δήλωσε:
"Εμείς εδώ και 4 χρόνια μιλάμε για καθαρές λύσεις. Ότι έχουμε πει, ισχύει. Ποτέ δεν πιστέψαμε το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς. Δυστυχώς οι έχοντες την εξουσία έφεραν την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση.
Χάθηκε πολύτιμος χρόνος όλο αυτό το διάστημα των διαπραγματεύσεων. Άραγε ο Νίκος Μαχλάς πίστεψε ότι οι έχοντες τις μετοχές θα πληρώσουν; Όλοι ξέρουν ποια ήταν τα χρέση και ποιοι τα έχουν δημιουργήσει. Ο Μαχλάς εγκλωβίστηκε προσπαθώντας για το καλύτερο".
Στη συνέχεια δήλωσε για το Φανούρη Βατσινά πως πρέπει να σταματήσει να λέει πως πουλά με 3 εκ. αφού από δικούς του χειρισμούς η ομάδα έφτασε στο να έχει χρέος 2,8 εκ. ευρώ, το οποίο αν το ΣΔΟΕ επιβάλει πρόστιμο μετά τον έλεγχο που είχε κάνει στα χαρτιά της ομάδας θα φτάσει τα 3,5 εκ.

Τα 200.000 προς την εφορία ο Ερασιτέχνης θα κάνει το παν για να βρεθούν ώστε η ομάδα να συμμετάσχει κανονικά στο πρωτάθλημα, αλλά δε θα το κάνει αν συνεχίσει να υπάρχει ο Βατσινάς στο τιμόνι της ΠΑΕ.

Όσον αφορά το Γεντί Κουλέ δήλωσε πως ο Ερασιτέχνης ΟΦΗ αναλαμβάνει τα έξοδα για τα έργα που πρέπει να γίνουν.

Τέλος δήλωσε για το Νίκο Μαχλά ότι πιστεύει σε αυτόν πως το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας είναι έτοιμο και θέλησε να του πει πώς δεν είναι μόνος σε αυτή την προσπάθεια, καθώς αυτό το παράπονο έχει εκφράσει τις τελευταίες μέρες ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής. Είπε πώς όλοι μαζί ενωμένοι, κόσμος, τοπικοί φορείς, επιχειρηματίες και ερασιτέχνης μπορούν να πετύχουν το στόχο να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο και να πάει στο λαό της.

13/07/09
Σε μια βδομάδα (υποτίθεται) πως ξεκινούν οι προπονήσεις για τον ΟΦΗ μόνο που κανείς δεν ξέρει τελικά τι γίνεται με την ομάδα.

Ο Φανούρης Βατσινάς, ως ισχύων πρόεδρος και "ιδιοκτήτης" δεν έχει προέβει σε καμία ενέργεια για το σχεδιασμό της επόμενης σεζόν ενώ δεν έχουν κατατεθεί ακόμα τα πιστοποιητικά για τη συμμετοχή της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β Εθνικής.

Αντιθέτως έναν "νέο ΟΦΗ" φαίνεται πως έχει ήδη ετοιμάσει (στο 80% όπως ο ίδιος λέει) ο Νίκος Μαχλάς. Δυστυχώς όμως, ο Φ.Βατσινάς δεν επιτρέπει στον παλαίμαχο άσσο του ΟΦΗ να κάνει πραγματικότητα τις επιθυμίες των φιλάθλων της ομάδας. Να αναλάβει την ομάδα.

Πρόταση για ανάληψη του managment (με μελλοντική αγορά της ομάδας) έγινε, πρόταση για αγορά της ομάδας αυτό το καλοκαίρι έγινε. Ο Φ.Βατσινάς όμως ζητά πάντα το κάτι διαφορετικό το οποίο ξεφεύγει απο τα όρια της κοινής λογικής και ήθους με αποτέλεσμα να καθυστερεί σε επικίνδυνο για το μέλλον της ομάδας βαθμό.

Ο Φ.Βατσινάς συνεχίζει να προκαλεί, με δηλώσεις το Σάββατο (11/07) χαρακτήρισε τους Β.Ξημέρη (σ.σ. πρόεδρος Ερασιτέχνη ΟΦΗ) και Γ.Κουράκη (σ.σ. Δήμαρχος Ηρακλείου) "δύο γάιδαρους που μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα", για τον κόσμο "έχει δίκιο που αγωνιά και τον καταλαβαίνω" (σ.σ. ο άνθρωπος δεν είναι στα καλά του) ενώ για το Νίκο Μαχλά και τους επιχειρηματίες που θέλουν να αναλάβουν τον ΟΦΗ "Ολοι αυτοί είναι ατμοί και εξατμίζονται. Πού είναι τα χρήματα; Τί περιμένουν να τους χαρίσουν τις μετοχές. Μόνο εγώ και ο αδελφός μου πληρώνουμε για τον ΟΦΗ".

14/07/09
Οι Ν.Τζώρτζογλου και Γ.Κουράκης

Τη Δευτέρα (13/07) το πρωί σε μεταξύ τους επικοινωνία, ο Γιάννης Κουράκης έκανε γνωστό προς το Φανούρη Βατσινά πως ζητά να του κατατεθούν έγγραφος τα οικονομικά στοιχεία της ΠΑΕ και η αγωνιστική κατάσταση της ομάδας (συμβόλαια παικτών κλπ.).
Σύμφωνα με πληροφορίες του athletic radio, ο Δήμαρχος του Ηρακλείου (και πρώην Υφυπουργός Αθλητισμού) έκανε πρόταση στο Φανούρη Βατσινά, κατά την οποία φαίνεται (η κίνηση επιχειρηματιών που εκπροσωπεί) να προσφέρει χρηματικό ποσό τόσο ώστε να αποπληρώσει τα χρέη, καθώς 1 εκ. ευρό επιπλέον ώστε να αποχορήσει απο την ΟΦΗ. Στην περίπτωση που απαντήσει θετικά ο Φα.Βατσινάς ενδέχεται τη θέση του προέδρου της νέας ΠΑΕ ΟΦΗ να αναλάβει ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Μάλιστα, σήμερα υπήρξε και συνάντηση μεταξύ του Δήμαρχου του Ηρακλείου και του βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Βασίλη Καγκέρογλου.


Ο Νίκος Τζώρτζογλου για τον ΟΦΗ

Ο πρόεδρος της ΕΠΣΗ (και πρώην μεγαλομέτοχος του Εργοτέλη) Νίκος Τζώρτζογλου δήλωσε για την κίνηση Κουράκη:
"Υπάρχει θέμα συμμετοχής μου σε όλη αυτή την προσπάθεια που γίνεται στον ΟΦΗ και από τη στιγμή που μου το ζήτησε ο δήμαρχος θα προσπαθήσω να βοηθήσω και σαν πρόεδρος της ΕΠΣΗ, ενώ είναι γνωστή και η φίλαθλη καταγωγή μου (σ.σ. είναι ΟΦΗτζής). Εγώ πάντως δεν θέλω να έχω θέση μέσα στον ΟΦΗ, αλλά θα βοηθήσω από οπουδήποτε μου ζητηθεί".
Ο Σήφης Κωρονάκης καλεί τον κόσμο να μην ηρεμεί!

Μια νέα αγανακτησμένη φωνή, αυτή του πρώην Γενικού Αρχηγού του ΟΦΗ, ακούστηκε στην τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ "Κρητες-4".Μπορείτε να ακούσε τις δηλώσεις του Σήφη Κωρονάκη κάνοντας "κλικ" εδώ.

Ενώ απο εδώ μπορείτε να πληροφοριθείτε για τη δικαστική μάχη που δίνει, αντιμέτωπος με τη "σαπίλα" στον ΟΦΗ.

15/07/09

Σύμφωνα με τον athletic radio ο Φανούρης Βατσινάς φαίνεται έτοιμος να παραδώσει τις μετοχές του ζητώντας 2 εκ. ευρό συν άλλα 2,8 εκ. ευρό ώστε να αποπληρώσει τα χρέη.
Τα παραπάνω φαίνεται να είναι έτοιμος να προσφέρει ο Δήμαρχος του Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, χωρίς ωστόσο η παραπάνω πληροφορίες να είναι επίσημες.
Το μόνο επίσημο όσον αφορά το σίριαλ της πώλησης του ΟΦΗ, είναι η επιστολή που έστειλε ο Γ. Κουράκης στον Φ.Βατσινά κατά την οποία ζητά να μάθει λεπτομερώς τα οικονομικά της ομάδας περιμένωντας απάντηση το αργότερο μέχρι... χθες!

Μπορείτε να δείτε την επιστολή κάνοντας "κλικ" εδώ.

Όταν απαντήσει ο Φ.Βατσινάς, τότε θα υπάρξει και επίσημη πρόταση από το Δήμαρχο του Ηρακλείου.

Ο Νίκος Μαχλάς, συνεχίζει την οργάνωση του ποδοσφαιρικού τμήματος, ενώ είχε και συνάντηση με τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ.

Στον αντίποδα νέα κινητοποίηση ετοιμάζουν οι φίλαθλοι του ΟΦΗ σήμερα στις 19:30 στην περιοχή των Πατελών στον χώρο στάθμευσης του Κλειστού.

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

File stamata na kaneis tetoia reportaz, kaneis kako sthn omada. Eleos, o vatsinas sou ftaiei kai esena?lol

Ανώνυμος είπε...

o kyrios Batsinas anidiotelws agapa thn omada ths opoias einai proedros kai 8elei to kalo ths. Prepei na stamathsete eseis oloi na ton sampotarete. Afou 8elei to kalo ths omados, giati toso misos?

duhan είπε...

Δουλεπρεπης και ατιμος εισαι ξεφτιλα της Κρητης, που εχεις το θρασος να μας κανεις και μαθηματα ηθικης.
Να πας κανεις comments στα τσατσοσαιτ και ασε εμας στον αγωνα; μας.

ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος είπε...

kati xasiklides san kai sena exoun kanei kako ston ofi mas me tis varvarotites, tis simaies kai ta kapnogona.
olous stin filaki prepei na sas kleisoun.
na afisete ton kyrio Vatsina na kanei tin douleia tou.

Ανώνυμος είπε...

Ena kalos anthrwpos vrethike ston OFI kai thelete na ton katasparaksete, aman pia, ana den htan oi Vardinogiannides, pou tha eisastan twra?, auto legetai AXARISTIA kyrioi...

Ανώνυμος είπε...

ο Κύριος (με Κάππα Κεφαλαίο) Βατσινάς όπως και ο αδελφός αυτού
αγρυπνουν νυχθημερόν επ'αγαθώ της ομάδος η οποία έχει την τιμή να τους έχει μεγαλομετόχους. Παψτε πια και μην ενοχλείται τον πρόεδρον εις τα καθήκοντά του. Εσείς, ολιγάριθμοι ταραξίες να ασχοληθείτε μόνο με αυτό που μόνο είστε ικανοί. το αλκοολ και την μέθην..

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗ ΑΡΧΟΝΤΑ, ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΣΗ ΚΡΗΤΗΣ!!!!

ofi4us είπε...

Ανώνυμος, πραγματικά έχω λυθεί στα γέλια με αυτά που γράφεις, με τον τρόπο που χρησιμοποιείς!

Ή έχεις κάποιο σοβαρό πρόβλημα κρίσεως και συνείδησης που απαιτεί άμεση ιατρική παρακολούθηση, ή απλά κάνεις πλάκα... ξα σου.

Ανώνυμος είπε...

But you can choose the language in our Blog.

On the right side of the Blog got there the flag of the United Kingdom, equivalent to the English language.

Greetings from Portugal