Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ - ΟΡΓΗ ΘΕΟΥ

Η τελευταία δεκαετία των αλλεπάλληλων ιδιοκτησιακών και διοικητικών προβλημάτων έκανε τους φιλάθλους του ΟΦΗ να αποστασιοποιηθούν απο κάθε δρώμενο, εντός και εκτός γηπέδου της ομάδας μας.
10 χρόνια συνεχούς απαξίωσης είναι πολλά για κάποιον που δεν ανέχεται αυτήν την κατάσταση, για κάποιον που έκανε ταυτόσημο με την πορεία της ζωής του αξίες και ιδανικά όπως η ΛΕΥΤΕΡΙΑ και η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ.

Μπορεί η κύρια μάζα του κόσμου του ΟΦΗ να απογοητεύτηκε βλέποντας την ομάδα να βουλιάζει τόσο αγωνιστικά αλλά ακόμη περισσότερο ηθικά, κάποιοι όμως που κατά καιρούς έλαβαν διάφορα προσωνύμια όπως "τρελοί", "ναρκομανείς", "47" δεν το έβαλαν ποτέ κάτω. Συνέχισαν τον αγώνα με κάθε μέσο.

Φτάσαμε λοιπόν σήμερα, με τις τελευταίες θετικές (όπως φαίνεται) εξελίξεις, ο κόσμος του ΟΦΗ να παίρνει ξανά τα πάνω του. Να βγαίνει ξανά μαζικά στο δρόμο και να "βάφει" την πόλη ξανά στο φυσικό της χρώμα, στο μελανόλευκο.


Την Τετάρτη (15/07/09), πάνω από 5.000 κόσμου συγκεντρώθηκε ξανά, στην περιοχή των Πατελών αυτή τη φορά και βροντοφώναξε αποφασισμένα μια ακόμη φορά για ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ.
Ο Δήμαρχος της πόλης προσήλθε στο χώρο της κοσμοσυρροής και δήλωσε ενοποιώ των φιλάθλων του ΟΦΗ:
"Έφτασε για όλους η ώρα της αλήθειας.

Αναγκάστηκα να δώσω την επιστολή στην δημοσιότητα. Είναι συγκεκριμένη, μιλάει για συγκεκριμένα πράγματα. Η πρόταση του κ. Βατσινά δεν μας ενδιαφέρει. Την Πέμπτη το βράδυ προτείνω να γίνει συνάντηση - ενημέρωση των παλαιμάχων ποδοσφαιριστών μαζί με τα προεδρεία των συνδέσμων και την Παρασκευή να κάνουμε την επίσημη πρόταση για να περάσει η ομάδα στη λαϊκή βάση. Δεν θα καταστρέψω ότι ξεκίνησα.

Είναι η μόνη φορά που πιστεύω ότι κάτι πάει να γίνει. Το χαρτί που χρειάζεται θα το βρούμε. Θα πάω αύριο επίσημα στο λογιστήριο της ΠΑΕ ΟΦΗ να το πάρω.

Μην υποτιμάται ότι ξέρω κάποια πράγματα. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω φως. Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους για τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες της Κρήτης, για όλους εμάς που αγαπάμε στον ΟΦΗ".
Ο κ Κουράκης υπογράμμισε ότι ο πρόεδρος του ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς του τόνισε ότι: "Δήμαρχε την ομάδα την πουλάω", ενώ ήταν σαφής προς τους φιλάθλους τονίζοντας τους ότι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα καταθέσει επίσημη πρόταση στον Φανούρη Βατσινά.

Παρά τις σχεδόν καθησυχαστικές δηλώσεις του Δημάρχου του Ηρακλείου, αρκετές χιλιάδες οπαδών, αφού τελείωσε η ομιλία Κουράκη, συνέχισε με πορεία στους δρόμους του Ηρακλείου απαιτώντας την απομάκρυνση της οικογένειας Βαρδινογιάννη και των αδερφών Βατσινά από τον ΟΦΗ.

Η πορεία κατευθύνθηκε προς το Γάζι όπου και σημειώθηκαν μικροεπεισόδια με διμοιρίες των ΜΑΤ που φρουρούσαν το κατάστημα του Φανούρη Βατσινά, με τους επικεφαλής των Συνδέσμων να επεμβαίνουν αποτελεσματικά ηρεμώντας την ένταση.

Στη συνέχεια οι οπαδοί του ΟΦΗ έστησαν οδοφράγματα διακόπτοντας την κυκλοφορία σε κεντρικό δρόμο στην περιοχή του Γιόφυρου ως τις μεταμεσονύκτιες ώρες με τις αστυνομικές δυνάμεις να παρακολουθούν διακριτικά.

Είναι γεγονός πως τα ΜΜΕ πανελλήνιας εμβέλιας έχουν απο καιρό πάψει να ασχολούνται με τα όσα διαδραματίζονται στο Ηράκλειο. Νροποή λοιπόν στους "δημοσιογράφους" που αποσιωπούν για τα "πάθη" των χιλιάδων φιλάθλων του ΟΦΗ.

Η μοναδική εφημερίδα που είχε είδηση στο πρωτοσέλιδό της την ογκόδη κινητοποίηση των φιλάθλων ήταν η "Εξέδρα".

Την Πέμπτη 16/07/09 έλαβε χώρα η Συνέντευξη Τύπου των Γιάννη Κουράκη, Νίκου Μαχλά, Βασίλη Ξημέρη παρουσίας των προέδρων των Οργανωμένων Συνδέσμων φιλάθλων του ΟΦΗ.



Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, κατατεθεί η πολυαναμενόμενη πρόταση απο τον Γιάννη Κουράκη προς το Φανούρη Βατσινά για αγορά των μετοχών του τελευταίου.

Η πρόταση περιλάμβανε 1,5 εκ ευρώ που θα πάρει ο Βατσινάς συν τα χρεή της ομάδας τα οποία ανέρχονται σε 2.610.508 εκ ευρώ σύμφωνα με τα λεγόμενα του "ιδιοκτήτη" του ΟΦΗ. Σε περίπτωση που τα χρέη είναι περσότερα απο το παραπάνω ποσό, θα εκπέσουν απο το 1,5 ευρώ που θα βάλλει ο Βατσινάς στην τσέπη του.

Ο Γ. Κουράκης δήλωσε:
"Απο την συνάντηση (σ.σ. την Παρασκευή 17/07) αυτή εκτιμώ ότι θα κριθεί η πορεία της ομάδας.
Έχει κλείσει ένας κύκλος. Μετά απο μια λαμπρή πορεία ήρθε ο υποβιβασμός της ομάδας που σημαίνει απο μόνος του αλλαγή σελίδας.
Ήδη έχω πάρει την πρωτοβουλία ο Νίκος Μαχλάς και εγώ. Μετά απο μια επιστολή στον πρόεδρο και ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΟΦΗ για την αγορά των μετοχών, χθές το βράδυ επέστρεψα απο Άθήνα και συναντήθηκα μαζί του για να μου παραδώσει τα οικονομικά στοιχεία της ομάδας. Απουσίαζε ένα βασικό έγγραφο το Ισοζύγιο το οποίο είναι η ανάλυση των λογαριασμών. Είπα να αποσταλεί αυτό το έγγραφο και σήμερα επισκέφτηκα το ΒΑΚ για να το πάρω στα χέρια μου. Η ομάδα έχει χρέη 2.610.308 εκ ευρώ πολλά απο αυτά πρέπει να τακτοποιηθούν άμεσα.
Οι κ Φανούρης και Μανώλης Βατσινάς έχουν αποφασίσει να πουλήσουν τις μετοχές τους. Είναι μια πρόταση δική τους. Ήρθε η ώρα της αλήθειας απ΄ όσους δηλώνουν ότι αγαπούν τον ΟΦΗ. Η σελίδα πρέπει να γυρίσει δεν πάει άλλο. Θέλω να σας πω τα εξής. Έχω δεχτεί πολλά τηλεφωνήματα απο επιχειρηματίες που θέλουν να βοηθήσουν για να αλλάξει σελίδα η ομάδα. Είναι η ώρα ευθύνης. Οι προθέσεις μας είναι προθέσει αγάπης. Άλλο μια εμπορική επιχείρηση και άλλο μια ΠΑΕ. Αυτήν τη στιγμή η εταιρία έχει μια μηδενική αξία. Λέω να βγει η πρόταση και να εξουσιοδοτήσουμε κάποια άτομα που θα την κάνουν γνωστή στα αδέρφια Βατσινά. Ήρθε η ώρα της αλήθειας. Αν και τώρα δεν γίνει κάτι, δεν θα συμβεί ποτέ. Έχω καταλήξει στο μυαλό μου σε μια απόφαση.
Υπάρχουν άνθρωποι που θα βάλουν τα χρήματα.
Ιδού η Ρόδος , ιδού και το πήδημα. Υπάρχει αισιοδοξία. Έχω καταθέσει ήδη πρώτος σε τράπεζα χρήματα για να δώσω το παράδειγμα. Προτείνουμε ως συνολικό τίμημα για την μεταβίβαση το 1.5 εκ ευρώ. Αναλαμβάνουμε όλα τα χρέη και τις προσφυγές που ανέρχονται στα 2.610.518. Ζητάμε άμεσα την παραχώρηση των μετοχών και την παράδοση όλων των στοιχείων που δείχνουν τη νομική και πραγματική αξία. Ζητάμε υπεύθυνες απαντήσεις απο τους αδερφούς Βατσινά. Πρέπει να τοποθετηθούμε όλοι. Κανείς δεν μπορεί να κρύψει το κεφάλι του στην άμμο".
Από μεριάς του ο Νίκος Μαχλάς δήλωσε:
"Είμαστε κοντά σε αυτό που ξεκίνησε όλοι θέλουμε να βρεθεί μια λύση. Θα πρέπει να βρεθεί γρήγορα. Ο χρόνος είναι πολύτιμος.
Είμαστε όλοι μαζί. Ο κ Βατσινάς μου είπε ότι πουλάει τα χρέη και 2 εκ. ευρώ. Πρέπει να βρούμε λύση, πρέπει να γίνει γρήγορα. Το καρπούζι και το μαχαίρι το έχει ο Βατσινάς. Εγώ αποσύρομαι ώστε να γίνουμε όλοι μια γροθιά. Να ξεκινήσει μια προσπάθεια και να γίνει μια αύξηση μετοχικού κεφαλίου όπως στον ΠΑΟΚ".
Ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης δήλωσε:
"Μέσα απο την Οδύσσεια, ο Οδυσσέας βρήκε το φως. Ενώνουμε όλοι τις δυνάμεις μας για ένα καλό. Παρακολουθούσα όλο αυτό το διάστημα τις διαπραγματεύσεις. Περίμενα καρτερικά το αποτέλεσμα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το δήμαρχο που ενέργησε για το κεφάλαιο που λέγεται ΟΦΗ. Έχουμε ζητήσει τα οικονομικά στοιχεία. Δεν μας έδωσε τα στοιχεία ποτέ. Σας δηλώνω ότι το ποσό γνωρίζουμε πιο είναι αυτό. Αν χρειαστεί θα το συζητήσουμε. Είμαστε εδώ".

Το απόγευμα της Παρασκευής (17/07/09) οι φίλαθλοι του ΟΦΗ έδωσαν ακόμα ένα ραντεβού συγκέντρωσης στην Πλατεία Ελευθερίας προκειμένου να πληροφορηθούν την απάντηση του Φανούρη Βατσινά στην πρόταση του Γ. Κουράκη, είτε θετική είτε αρνητική.

Πάνω από 4.000 κόσμος μαζεύτηκε και αυτή τη φορά... χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Ο Δήμαρχος του Ηρακλείου εμφανίστηκε μια ακόμη φορά στο χώρο της συγκέντρωσης προς ενημέρωση του κόσμου, δηλώνοντας:
"Ο κ. Βατσινάς με διαβεβαίωσε ότι θα μεταβιβάσει τις μετοχές και πως θα τηρήσει την συμφωνία. Αρχίζει μια νέα εποχή για τον ΟΦΗ και πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μαζί. Ήδη την Δευτέρα θα πρέπει να προχωρήσουμε στην καταβολή ενός σημαντικού ποσού για να πάρει η ομάδα το πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα".
Ενώ ανέφερε πως σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον "ιδιοκτήτη" του ΟΦΗ, ο τελευταίος του δήλωσε πώς "υπάρχει συμφωνία. Έχουμε τελειώσει και απομένουν οι υπογραφές για να ολοκληρωθεί η συμφωνία μας. Έχουμε συμφωνήσει προφορικά και απομένουν οι υπογραφές".

Για βίντεο απο τη συγκέντρωση των οπαδών στην Πλ. Ελευθερίας κάντε κλικ εδώ.

Οι οπαδοί του ΟΦΗ φανερώς εκνευρισμένοι απο τη μη θετική κατάληξη του "σίριαλ" πώλησης της ΠΑΕ ΟΦΗ, συνέχισαν δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους... με πορεία προς το λιμάνι Ηρακλείου όπου και το "κατέλαβαν" για κάποιο χρονικό διάστημα.

Κατά την παρουσία τους στο λιμάνι, οι οπαδοί του ΟΦΗ προκάλεσαν φθορές σε πλοίο της εταιρίας super fast ferries (ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟ Α. Βγενόπουλου) εωσότου επενέβη αστυνομική δύναμη και αφού σημειώθηκαν επεισόδια μεταξύ των δυνάμεων των ΜΑΤ και μερίδας οπαδών ο κύριος όγκος των συγκεντρωμένων φιλάθλων αποχώρισε οριστικά.

Κατά την αποχώρηση των συγκεντρωμένων, μερίδα οπαδών του ΟΦΗ κατευθύνθηκε και προς τον Σύνδεσμο Φίλων Ολυμπιακού που εδρεύει στο Ηράκλειο, με τους οπαδούς του ΟΦΗ να προκαλούν σοβαρότατα επεισόδια.

Και πάλι η ένταση έλαβε τέλος με την έλευση της αστυνομίας, ενώ μετά την αποχώρηση των οπαδών του ΟΦΗ στο χώρο προσήλθαν οχήματα της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: