Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2008

"ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΠΑΡΟΝ" Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ: ΟΣΑ ΔΕ ΦΤΑΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ... ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΕΣ!

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων στο άρθρο αυτό θα βρείτε στο κάτω μέρος, με κόκκινο χρώμα, στις ημερομηνίες που αυτές έγιναν. Τελευταία ανανέωση στις 08/09/09.

Πανό που κρέμασε ο Σύνδεσμος Φιλάθλων ΟΦΗ Αθηνών στο μάτς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι.


Η ιστορία αρχίζει ως εξής.....

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2007:


«Οι αδελφοί Βατσινά είναι τύποις και όχι ουσιαστικοί ιδιοκτήτες. Κουμάντο στην ομάδα κάνει ο Σπύρος Λιβαθηνός και ο μάνατζερ Γιάννης Ευαγγελόπουλος, αλλά και ο Παπασπυριδάκης, που διακινεί παίκτες σε όλη την Ελλάδα. Η διοίκηση χρωστά στους παίκτες τρεις δόσεις συμβολαίων και πέντε πριμ και ανά πάσα στιγμή μπορεί να γίνουν προσφυγές. Μόνο ο Ντρούλιτς και ο Κουνενάκης έχουν
εξοφληθεί. Στο ματς με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ υπήρξε παρέμβαση Βατσινά στον Μάουρερ, καθώς του ζήτησε να μην αγωνιστεί ο Σηφάκης, επειδή θα συμπλήρωνε συγκεκριμένο αριθμό παιχνιδιών και θα έπρεπε βάσει συμβολαίου να εισπράξει 30.000 ευρώ. Εμένα με "έφαγε" γιατί μιλούσα με τους πρώην προέδρους Νίκο Δουλουφάκη και Παντελή Μυριοκεφαλιτάκη, αλλά και γιατί είχα εγκάρδια συνομιλία με τον Σάββα Θεοδωρίδη στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Παραμονή που η ομάδα θα έφευγε για προετοιμασία στη Γερμανία, ο Σαμούρα επιτέθηκε στον Ευαγγελόπουλο και μπήκα εγώ στη μέση. Ο Μάουρερ δεν είχε ιδέα για τον Αρβανίτη, ο οποίος ήρθε στην ομάδα την τελευταία ημέρα των μεταγραφών»

«Επέλεξα την συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να πω όσα είπα, επειδή ο ΟΦΗ δεν
αντιμετωπίζει αγωνιστικό πρόβλημα και δεν κινδυνεύει. Αν το είχα κάνει σε κάποια άλλη στιγμή, θα με κατηγορούσαν ότι θέλω το κακό της ομάδας. Δεν πτοούμαι από τους δικηγό
ρους του κυρίου Βατσινά. Ας με πάνε στα δικαστήρια! Εγώ δεν φοβάμαι κανέναν! Δεν με τρομάζουν ούτε τα απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχτηκα λίγη ώρα πριν βγω στην εκπομπή, ούτε αυτά που συνεχίζω να δέχομαι! Ο λόγος μου θα βρεθεί απέναντι στον δικό τους… Όλοι οι φίλοι μου με λένε τρελό, αλλά εμένα δεν με νοιάζει… Όλες οι επαναστάσεις, άλλωστε, από κάποιον «τρελό» ξεκίνησαν!»

«Το μόνο που ελπίζω είναι να μάθει ο Τζίγγερ τι κακό έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια η
«αυλή» του στον ΟΦΗ! Εγώ δεν πρόκειται να κάνω πίσω! Ελπίζω, όμως, να βρουν κι άλλοι το θάρρος και να πουν δημόσια όλα όσα γνωρίζουν. Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, πάντως, θα βγω και θα πω ακόμα περισσότερα πράγματα σχετικά με την τραγική κατάσταση που βιώνουμε όλοι όσοι αγαπάμε τον ΟΦΗ…»

Είναι αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Σήφη Κωρονάκη (πρώην Γενικός Αρχηγός της ΠΑΕ ΟΦΗ καθώς και παλαίμαχος παίχτης-κλασικό «10ρι») στην τηλεοπτική εκπομπή REPLAY ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ του Μανώλη Δανδουλάκη στο Creta Chanel.


Για αυτές τις αποκαλύψεις ο Πρόεδρος και «ιδιοκτήτης» της ΠΑΕ ΟΦΗ Φανούρης Βατσινάς καθώς και ο αδερφός του και Διευθύνον Σύμβουλος της ΠΑΕ Εμμανουήλ Βατσινάς κατέθεσαν τόσο στον ίδιο τον Σ. Κωρονάκη, όσο και στον Μανώλη Δανδουλάκη αλλά και στο τηλεοπτικό κανάλι, αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση ζητώντας συνολικά 3.000.000 ευρώ, 1 από τον κάθε ένα! Να σημειώσουμε πως σχεδόν καθημερινά σε αθηναϊκές εφημερίδες γράφονται υποτιμητικά σχόλια για την ομάδα του ΟΦΗ, παρ΄ όλα αυτά η διοίκηση δεν… ασχολείται.




Επίσης αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση κατέγγηλλε και ο Σπύρος Λιβαθηνός κατά του Σήφη Κορωνάκη ζητώντας απο τον ίδιο αποζημίωση ύψους 1.000.000 ευρό. Ο Σ. Κορωνάκης είναι συνταξιούχος χωρίς δικά του περιουσιακά στοιχεία.




Όπως ήταν αναμενώμενο, οι οργανωμένοι σύνδεσμοι φιλάθλων ΟΦΗ αντέδρασαν. Αρχικά μερίδα οπαδών δήλωσε τη συμπαράστασή τους το ίδιο βράδυ της συνέντευξης έξω από το στούντιο του Crete Chanel όπου και περίμεναν τον Σ.Κορωνάκη, ενώ στη συνέχεια υπήρξαν ανακοινώσεις από 3 Σ.Φ. αποσπάσματα των οποίων αναφέρουν:

SNAKES-4 HERAKLION CLUB
«Μετά από περίπου 30 χρόνια σιωπής, μια φωνή από τα σπλάχνα της ομάδας μας ήρθε να ταράξει τα βαλτωμένα νερά της και να ξυπνήσει Ομιλητικές συνειδήσεις. Ο Σήφης Κορωνάκης, μέχρι πρότινος γενικός αρχηγός, μην αντέχοντας τον παραλογισμό και την απάτη που γίνεται σε βάρος της ιστορίας της ομάδας, ξέσπασε και έγινε ο πρώτος άνθρωπος μέσα από την ομάδα που είπε την αλήθεια και τα πράγματα με το όνομα τους. Είπε δηλαδή την αλήθεια, που εμείς οι οργανωμένοι φωνάζουμε χρόνια τώρα μέσα κι έξω από τα γήπεδα και η οποία μας έχει χαρακτηρίσει μέχρι και «εχθρούς του ΟΦΗ». Μια κλίκα 5 ανθρώπων βεβηλώνει τη μνήμη του Θοδ. Βαρδινογιάννη, αμαυρώνει την ιστορία του ΟΦΗ κοροϊδεύοντας τους χιλιάδες φιλάθλους του που με πόνο καρδιάς την βλέπουν να κατρακυλά και να εξευτελίζεται. Άνθρωποι που την υπηρέτησαν την αγάπησαν και την έκαναν κομμάτι της ζωής τους την βλέπουν να διοικείται από κάποιους Βατσινάδες - Ευαγγελόπουλους - Λιβαθηνούς και στα αποδυτήρια αντί να βρίσκονται ο Σαμαράς, ο Νιόπλιας, ο Σηφάκης, ο Μαχλάς και τόσα άλλα δικά μας παιδιά, βρίσκονται φουσκωτοί και μπράβοι για να μην φοβάται ο νέος «υποτιθέμενος» ιδιοκτήτης. Εμείς το μόνο που έχουμε να τους πούμε είναι ότι ο χρόνος τους πλέον τελείωσε και είτε με το καλό είτε με το κακό ήρθε η ώρα να αποχωρήσουν γιατί η ιστορία του ΟΦΗ δεν αντέχει άλλο την βρωμιά και τη σαπίλα τους. Τελικά ο χρόνος αποδεικνύεται ο καλύτερος κριτής για όλους μας. Ούτε ο καπνός ενός ψεύτικου, βρώμικου και υποκριτικού πούρου δε μπορεί πλέον να τον εμποδίσει να δείξει την αλήθεια.»
ΚΡΗΤΕΣ-4 ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ
«Αισθανόμαστε την ανάγκη για πρώτη φορά από την ημέρα ιδρύσεως του συνδέσμου μας ν’ αναγνωρίσουμε δημόσια το θάρρος και την πρωτοφανή τόλμη που επέδειξε το πρώην μέλος τη διοίκησης του ΟΦΗ και παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της ομάδας μας για την δημόσια παραδοχή των όσων γνωρίζουν οι πάντες και δεν είχαν την δύναμη και το σθένος να βγουν και να καταμαρτυρήσουν. Ο Σήφης Κορωνάκης παραδέχεται την σχέση ατόμων όπως οι κ.κ. Λιβαθηνός, Παπαδοσπυριδάκης, Ευαγγελόπουλος, αλλά και ο ίδιος ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, με την ΠΑΕ ΟΦΗ. Περιμένουμε από τους ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΓΙΑ ΟΣΑ ΗΡΘΑΝ ΣΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΘΑΡΣΗ!!!»
Μαζί με το Σήφη Κορωνάκη λοιπόν, «η μπάλα πήρε» και τον Μανώλη Δανδουλάκη και ο στόχος είναι εμφανής. Εκφοβισμός, φίμωση, και χειραγώγηση της ανεξάρτητης φωνής του Ηρακλειώτη δημοσιογράφου, ο οποίος πολλές φορές είναι καυστικός απέναντι στη διοίκηση του ΟΦΗ, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει ένας σωστός δημοσιογράφος. Να ασκεί κριτική και να ενοχλεί.

Φυσικά, δεν ήταν δυνατόν Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών να μην αντιδράσει στην «φασιστική» αυτή κίνηση της διοίκησης του ΟΦΗ και σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 18/1/08 αναφέρει:
"Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) καταδικάζει τη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης και φίμωσης των Μ.Μ.Ε. που επιχειρείται αυτή τη φορά από την ηγεσία της Π.Α.Ε. ΟΦΗ.
Συγκεκριμένα οι κ. Φανούρης και Εμμανουήλ Βατσινάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Κρητικής Π.Α.Ε., κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του συναδέλφου, Μανώλη Δανδουλάκη, ζητώντας αποζημίωση 500.000 ευρώ ο καθένας, επειδή σε εκπομπή που επιμελήθηκε ο συνάδελφος στο «Creta Channel» πριν από 10 μήνες, ο πρώην γενικός αρχηγός του ΟΦΗ, Σήφης Κορωνάκης, είχε προβεί σε καταγγελίες σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της Π.Α.Ε..
Ο δημοσιογράφος εγκαλείται για κάτι που είπε, όχι ο ίδιος αλλά ο φιλοξενούμενός του στην εκπομπή! Αυτό αποδεικνύει ότι η ηγεσία της Π.Α.Ε. ΟΦΗ αποσκοπεί στον εκφοβισμό των δημοσιογράφων και η προσπάθειά της αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της βιομηχανίας αγωγών, που έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις.
Η Π.Ο.Ε.ΣΥ. για μία ακόμη φορά επαναλαμβάνει ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος επιμένει στην τροποποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου, το οποίο οδηγεί σε τέτοιες απαράδεκτες διώξεις και θέτει υπό ομηρία το δημοσιογραφικό λειτούργημα"
Στις 14/02/08 εκδικάζεται η υπόθεση Κωρονάκη όσον αφορά τη μύνηση που κατέθεσε σε βάρος του ο Σπύρος Λιβαθηνός στην Αθήνα ενώ μια ημέρα αργότερα (15/02/08) η υπόθεση Δανδουλάκη / Creta Chanel / Κωρονάκη στο Ηράκλειο όσον αφορά τη μύνηση που κατέθεσαν σε βάρος τους οι αδελφοί Βατσινά.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φίλων ΟΦΗ Αθηνών «Νίκος Ξυλούρης» σε ανακοίνωσή του αναφέρει μεταξύ άλλων:
«Και μην ξεχνάτε, ότι στις 14 & 15 του μήνα, εκδικάζονται οι αγωγές του Λιβαθηνού /Αδελφών Βατσινά κατά του Σήφη/Δανδουλάκη αντίστοιχα. Κάποιοι είχαν δηλώσει συμπαράσταση... Ελπίζουμε να μη μείνει στα λόγια...»
15/02/08

Τελικά και οι 2 δίκες πήραν αναβολή (όπως συνήθως γίνεται). Έτσι η δίκη σε βάρος του Σήφη Κορωνάκη (αγωγή Λιβαθηνού) εκρεμεί ώς τις 23/10 και αυτή των Δανδουλάκη /creta chanel / Κωρονάκη (αγωγή Βατσινά) ως τις 16/05.

17/09/2008

Μη νόμιμη έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου την αγωγή των Φανούρη και
Μανόλη Βατσινά, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, αντίστοιχα, της ΠΑΕ ΟΦΗ, κατά του δημοσιογράφου Μανόλη Δανδουλάκη, του τηλεοπτικού σταθμού «Κρέτα Τσάνελ» και του πρώην ποδοσφαιριστή και παράγοντα της ομάδας, Σήφη Κορωνάκη.

Η αγωγή με την οποία ζητούσαν αποζημίωση ενός εκατομμυρίου ευρώ για «συκοφαντική δυσφήμηση» απορρίφθηκε καθώς έγινε δεκτή ένσταση της συνηγόρου υπεράσπισης Χρυσής Σιδερή - Δαμανάκη, σύμφωνα με την οποία η κριτική που ενόχλησε τους αδελφούς Βατσινά αφορούσε την ΠΑΕ και όχι εκείνους προσωπικά. Η κριτική είχε γίνει κυρίως από τον Σήφη Κορωνάκη σε τηλεοπτική εκπομπή του Μανόλη Δανδουλάκη, όπου μεταξύ άλλων είχε σχολιαστεί η σχέση της ΠΑΕ ΟΦΗ με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο ρόλος τρίτων ατόμων σε
μετεγγραφές παικτών και διοικητικά θέματα κ.λπ. Η υπόθεση είχε συζητηθεί στις 16 Μαΐου και είχε παρέμβει νομικά υπέρ του δημοσιογράφου και η Ενωση Συντακτών Πελοποννήσου, Ηπείρου και Νήσων.

Το δικαστήριο δεν μπήκε καν στην ουσία της αγωγής, ούτε έκρινε αν τα όσα αναφέρθηκαν έθιγαν τους αδελφούς Βατσινά ή συνολικά τη διοίκηση της ομάδας. Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε χθες, αναφέρεται ότι:

«... όλα τα σχόλια επομένως που αναφέρουν οι ενάγοντες ότι έγιναν από τους εναγομέ
νους... σε καμιά περίπτωση δεν αφορούν το πρόσωπο των εναγόντων, οι οποίοι για τον λόγο αυτό δεν νομιμοποιούνται ενεργητικά στην άσκηση της υπό κρίση αγωγής, δεδομένου ότι άσκησαν αυτήν ατομικά και όχι για λογαριασμό της ΠΑΕ με την ιδιότητά τους ως διοικούντων αυτήν».

23/10/08

Αναβολή πήρε η σημερινή δίκη της αγωγής που ειχε καταθέσει ο Σπύρος Λιβαθηνός, εναντιον του Σήφη του Κορωνάκη, στα δικαστηρια της πρώην σχολης Ευελπίδων.

Νέα ημερομηνία που θα γίνει η εν λόγο εκδίκαση είναι στις 19/03/09.

20/03/09

Εκδικάστηκε σήμερα και η αγωγή που κατέθεσε ο Σπύρος Λιβαθηνός κατά του Σήφη Κορωνάκη. Σύμφωνα με πληρωφορίες, η εκδίκαση φαίνεται να κλίνει θετικά προς το μέρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του ΟΦΗ και πρώην γενικού αρχηγού της ΠΑΕ.

Παρα ταύτα η απόφαση του δηκαστιρίου θα βγεί σε διάστημα 3-8 μηνών.

Να προσθέσουμε πως μάρτυρας για την υπεράσπιση του Σπύρου Λιβαθηνού ήταν ο Κώστας Μπότος, ο οποίος δήλωσε άγνοια όσον αφορά τις σχέσεις ανάμεσα σε ΟΦΗ και ΠΑΟ ενώ πρόσθεσε πως δεν έχει ακούσει ποτέ τίποτα για τις φήμες που θέλουν οι δύο ομάδες να έχουν κάποια σχέση.

Στον αντίποδα, μάρτυρας υπεράσπισης του Σήφη Κορωνάκη ήταν ο πρώην πρόεδρος των SNAKES Ανδρέας Μανουσάκης.

Περετέρου λεπτομέριες για τη χθεσινή δίκη ελπίζουμε να έχουμε σύντομα.

08/09/09

Δημοσιεύτηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η υπ' αριθμ. 6531/2009 απόφαση του Δικαστηρίου αυτού, με την οποία γίνεται μερικά δεκτή η αγωγή του κ. Λιβαθηνού και υποχρεώνεται ο Σήφης Κορωνάκης να καταβάλει το ποσό των έξι χιλιάδων (6.000) ως χρηματική ικανοποίηση για «ηθική βλάβη βλάβη» που προκάλεσε κατά τη κρίση του Δικαστηρίου στον ενάγοντα.

Σηφης Κρωνάκης 12/03/07: "Όλοι οι φίλοι μου με λένε τρελό, αλλά εμένα δεν με νοιάζει… Όλες οι επαναστάσεις, άλλωστε, από κάποιον «τρελό» ξεκίνησαν!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: