Δευτέρα 8 Ιουνίου 2009

Οι δηλώσεις του ΒΑΤΣΙΝΑ

Την έδωσε προχθές τη Συνέντευξη Τύπου ο Φανούριος Βατσινάς. Όλος ο κόσμος περίμενε να παραδώσει το 51% των μετοχών ή τουλάχιστον να ανακοινώσει μια λογική τιμή προς πώλησή τους. Αντί αυτού πρότεινε ξανά, να αποχωρήσει απο την προεδρία και το Διοικητικό Συμβούλιο έχοντας όμως ακόμη στην κατοχή του το 51% των μετοχών, καλώντας παράλληλα επιχειρηματίες αλλά και μεγάλα ονόματα του ΟΦΗ (Μαχλά, Νιόπλια, Παπαβασιλείου) να αναλάβουν πόστα στη διοίκηση .

Μίλησε περίπου 1,5 ώρα στους δημοσιογράφους. Είπε πολλά πράγματα αλλά ουσία με δυσκολία μπορεί να βρεί κανείς στα λόγια του. Από τη μία επανέλαβε πως έχει βάλει πολλά λεφτά στην ομάδα και από την άλλη αποκάλυψε πως η ΠΑΕ είναι χρεωμένη με 1.700.000 ευρώ!

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η δήλωση του Φ.Βατσινά πως "προτάσεις 6 και 7 εκ. ευρό δεν υπήρξαν ποτέ" αναφερόμενος στις προτάσεις που δέχτηκε για να πουλήσει την ΠΑΕ ΟΦΗ.
Ο Νίκος Μαχλάς στις 24/11/08, αφού αρνήθηκε να συνεργαστεί μαζί του ο Φανούρης Βατσινάς, έφερε στο φως της δημοσιότητας την έγγραφη πρόταση για αγορά του πλειοψηφικού πακέτου, η οποία ανερχόταν στα 6.000.000 ευρό! Συγκεκριμένα η πρόταση προς το Βατσινά ανέφερε:
Το τίμημα για το σύνολο των μετοχών, τις οποίες έχετε εσείς και η οικογένεια σας στην κυριότητα σας θα ανέρχεται, συνολικά και όχι ανά μετοχή ακόμα και στην περίπτωση μεταβολής, προς τα άνω, του ποσοστού αυτού λόγω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου για οποιοδήποτε λόγο ή αιτία είτε εκ του νόμου είτε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, στο ποσό των 6.000.000 Ευρώ.
Πώς είναι δυνατόν να ισχυρίζεται εκ των υστέρων κιόλας ο Βατσινάς, πως τέτοια πρόταση δεν υπήρξε?

"Πουλάμε, δεν χαρίζουμε. Είμαστε μεγαλομέτοχοι, δεν χαρίζουμε τις μετοχές"

Κράτησε το καλύτερο για το τέλος ο Φα.Βατσινάς, αφού μετά απο αλλεπάληλες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, αποκάλυψε πως "πουλάω πάνω κάτω με όσα έχω ζητήσει". Η μοναδική τιμή που έχει κοστολογεί την ομάδα είναι τα 7.000.000!!! Να θυμίσουμε πως την τιμή αυτή είχε αποδώσει για το 51% των μετοχών και το καλοκαίρι του 2006. Τότε βέβαια η ομάδα, ήταν στην Α Εθνική, είχε παίχτες και προπονητή και το κυριότερο απ' όλα δεν είχε χρέη!
Πώς λοιπόν είναι δυνατόν να ζητά τα ίδια χρήματα απο τη στιγμή που η ομάδα δεν έχει ούτε παίχτες, ούτε προπονητή, βρίσκεται στη Β Εθνική και με χρέη 1.700.000 ευρώ???

Τα υπόλοιπα που ανέφερε, περί δακρύων, δεν τα σχολιάζουμε. Απαντά πολύ εύστοχα η ανακοίνωση των SNAKES:

Πολύ αργά για Δάκρυα

Στο γνωστό σήριαλ της παλινωδίας και του ψεύδους που διαρκεί χρόνια με πρωταγωνιστή τον Φανούρη Βατσινά παρακολουθήσαμε σήμερα άλλο ένα επεισόδιο. Ένα επεισόδιο με κύρια χαρακτηριστικά την ασάφεια και τον εμπαιγμό προς τον φίλαθλο κόσμο της Κρήτης.

Η σημερινή συνέντευξη τύπου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για το πώς ο πρόεδρος της ΠΑΕ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο και στην ουσία να αποφύγει την αναγκαία προϋπόθεση για έναν υγιή ΟΦΗ: την απομάκρυνσή του και κυρίως την πώληση της ομάδας από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες.

Μόνο ερωτηματικά μας δημιουργήθηκαν από την σημερινή συνέντευξη:

1) Πώς γίνεται να εμπιστευθεί κάποιος τα χρήματά του στον Φανούρη Βατσινά όταν κανένας δεν γνωρίζει με τι ποσό αγόρασε αυτός, πόσα χρήματα έχει βάλει στην ομάδα και πού χρωστάει σήμερα;
2) Με τι διασφαλίσεις μπορεί κάποιος να δεχτεί την θέση του Προέδρου της ΠΑΕ όταν στην ουσία θα ελέγχεται από τον κ. Βατσινά;
3) Πώς γίνεται μια ομάδα Β’ Εθνικής με ελάχιστους παίκτες στη σύνθεσή της, χωρίς σχεδιασμό, όραμα και προοπτική να κοστολογείται με το ίδιο περίπου ποσό με την ομάδα όταν βρισκόταν στην Α’ Εθνική;
4) Και κυρίως, πώς μπορεί ο κ. Βατσινάς να πουλάει κάτι που δεν του ανήκει;

Μέσα σε αυτό το κλίμα χρόνιου εμπαιγμού και αδιαφάνειας, το Ελληνικό Κράτος ποτέ δεν στάθηκε ικανό ή έστω πρόθυμο να ακουμπήσει στο ελάχιστο αυτό το σκάνδαλο καταστρατήγησης των αθλητικών νόμων και ηθικών αξιών, το σκάνδαλο της διπλής ιδιοκτησίας δύο ποδοσφαιρικών ομάδων. Εμείς λοιπόν οι φίλοι του ΟΦΗ, πολιτικά συνειδητοποιημένοι και ενεργοί επιλέγουμε να ψηφίσουμε σε αυτές τις Ευρωεκλογές το μοναδικό πράγμα που μας εκφράζει: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ.

Τα θέμα δεν είναι μόνο ποδοσφαιρικό αλλά έχει να κάνει με την παθογένεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης που δεν τολμά να ελέγξει τα συμφέροντα των μεγάλων παραγόντων, των οικογενειών, των κουμπάρων και των σκανδάλων. Η ψήφος για την Λευτεριά στον ΟΦΗ είναι ψήφος διαμαρτυρίας προς όλους αυτούς που δεν τολμάνε να παλέψουν για την αλήθεια και το δίκιο.

Παρακαλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προμηθευτούν τα έτοιμα ψηφοδέλτια από όλους τους Συνδέσμους οργανωμένων φίλων του ΟΦΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: