Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Διοικητικές εξελίξεις, ιδιοκτησιακές αποκαλύψεις...

Πάλι ξεκίνησαν τα σενάρια και οι φήμες. Τι απο αυτά που ακούμε ευσταθεί και τι όχι, μόνο χρόνος μπορεί να αποδείξει.

Ο Φανούρης Βατσινάς υποσχέθηκε στους οπαδούς του ΟΦΗ, στην απρόσμενη επεισοδιακή τους συνάντησή στα γραφεία του athetic radio την περασμένη Παρασκευή, πως μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα θα δώσει συνέντευξη τύπου, ώστε να αποκαλύψει το τι μέλει γεννέσθαι για το αύριο του ΟΦΗ. Δημοσιογράφοι στο Ηράκλειο αναφέρουν πως δέχεται τρομερές πιέσεις απο το περιβάλλον του (σ.σ μέχρι και ότι τον έδιωξε η γυναίκα του απο το σπίτι ακούστηκε) ώστε να αποχορήσει απο την ΠΑΕ ΟΦΗ. Όμως, αν παραχωρήσει - πουλήσει το 51% ή απλά τη θέση του Προέδρου δεν είναι γνωστό (σ.σ. άλλωστε οι αποφάσεις λαμβάνονται απο την Αθήνα).

Όσον αφορά τον Ερασιτέχνη ΟΦΗ, στις 26/5 υπήρξε μια συνάντηση του Βασίλη Ξημέρη με επιχειρηματίες του Ηρακλείου, μεταξύ αυτών οι Μ. Παπακαλιάτης, Γιάννης και Δ. Παπαματθαιάκης, Ν. Δουλουφάκης, Α. Καράτζης, Γ. Αρώνης, Κ. Καζανάκης, Γ. Μαρρής, Γ. Σφακιανάκης, Μ. Τζιράκης, Β. Ανδρεαδάκης, Ε. Γκέραρντ, Ζ. Μωραΐτης, Δ. Παπαδόπουλος ενώ δε στάλθηκε πρόταση για να παραβρεθεί ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ Φα. Βατσινάς.

Μετά από σχεδόν τρεις ώρες συζήτησης αυτό που αποφασίστηκε ήταν να συσταθεί μια επιτροπή που θα συναντηθεί με τον Φανούρη Βατσινά προκειμένου να βρεθεί μια λύση για την επόμενη μέρα στον ΟΦΗ.
Κώστας Καζανάκης
Το ζουμί της συνάντησης όμως ήταν όταν το λόγο πήρε ο Κώστας Καζανάκης ο οποίος ανέφερε:
"Είτε ο ιδιοκτήτης είναι ο Βατσινάς είτε ο Βαρδινογιάννης, αυτοί κάνουν κουμάντο. Σε πολλά είμαστε υπεύθυνοι εμείς γιατί δεν είπαμε στον κόσμο την αλήθεια. Δεν είπαμε στον κόσμο την αλήθεια και έπρεπε να τους ενημερώσουμε για ότι συνέβη. Δεν ήταν μόνο ο Θόδωρας αφού ότι έκανε έπρεπε να ενημερώνει τον Βαρδή. Κάποιες ενέργειες που έγιναν από το Ηράκλειο τους απομάκρυναν από τον ΟΦΗ. Δεν τόλμησε κανείς να πει στον κόσμο ότι ο ΟΦΗ χρωστάει πολλά στην οικογένεια Βαρδινογιάννη. Από ότι γνωρίζω η οικογένεια είναι στενοχωρημένη. Εμείς δεν κρύψαμε ποτέ ότι δεν ήμασταν ιδιοκτήτες όπως συμβαίνει τώρα".
Οι παραπάνω δηλώσεις του τέος προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ αποτελούν ένα ακόμη αποδεικτικό στοιχείο για την χρόνια παράνομη συνιδιοκτησία.

Στον αντίποδα, είχαμε μια νέα συνέντευξη του Νίκου Μαχλά την περασμένη βδομάδα στο ΚΡΗΤΗ TV κατά την οποία ενέφερε:
"Ξέρετε, το κομμάτι του ΟΦΗ είναι ιδιαίτερα πολύπλοκο. Δεν έγινε τώρα, ήταν και τα προηγούμενα χρόνια. Τώρα είδαμε πως η κατάσταση με τον κ. Βατσινά έγινε πιο περίπλοκη, από τη στιγμή που άλλα μας έλεγε και άλλα βρήκαμε στο δρόμο. Δηλαδή απίστευτα πράγματα. Και το χειρότερο είναι, ότι παρόλο που έχουν γίνει όλα αυτά τα λάθη δε λένε την αλήθεια. Δεν ξέρω, δεν θέλω να το καταλογίσω μόνο σ’ αυτόν, γιατί δεν πιστεύω ότι είναι μόνο αυτός. Οι αντοχές έχουν τελειώσει και πολλοί που ενδιαφέρονταν και ενδιαφέρονται και που αγαπάνε την ομάδα σαν και εμένα όπως και του κόσμου, έχουν φτάσει στο χαμηλότερο σκαλί. Δεν μπορείς να βρεις κάτι να σε κάνει αισιόδοξο. Θα έπρεπε κάτι να κάνει ο πρόεδρος του ΟΦΗ, να δείξει κάτι σ’ αυτή την ομάδα, ότι προσπαθεί ή να πει κύριοι δε μπορώ, που για μένα ήταν και το πιο λογικό."
"Συνάντησα τον κ. Βατσινά και κατάλαβα, ότι δεν βρίσκεις άκρη. Στεναχωρήθηκα πολύ. Έβλεπα μια ομάδα, που δεν μπορούσα να βρω ανταπόκριση, σα να ήταν… φαντάσματα γύρω μου. Μου έλεγαν πήγαινε εκεί, δεν έβρισκα τίποτα, πήγαινε εκεί πάλι τίποτα, αλλού τα ίδια. Μου είπαν κάποιοι φίλοι και γνωστοί ότι πρέπει να βρω τον ίδιο τον Βαρδινογιάννη. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Δεν θέλουνε να ακούνε, δεν θέλουνε πολλά πράγματα και έτσι απελπίστηκα. Είχα και την τελευταία αισιοδοξία το Νοέμβριο, με τη συνάντηση που είχαμε κάνει με τον κ. Βατσινά. Και έλεγα κάτι και έλεγε κάτι παραπάνω."

"Διαπραγμάτευση έγινε. Από τη στιγμή που έγινε μια πρόταση δεν τη δέχθηκε και ήθελε κάτι καλύτερο. Πιστεύω, ότι και αυτό που ήθελε να πρότεινα, το οποίο τώρα δεν θέλω να το πω στον αέρα, θα μου έλεγε κάτι άλλο. Το έβλεπα στη συζήτηση."

"Λύσεις σίγουρα υπάρχουν και εύκολα, αρκεί να υπάρχει θέληση. Όχι μόνο εγώ, αλλά και άλλοι είμαστε μια μάζα, που δεν έχει να
χωρίσει τίποτα. Όλοι μαζί. Δεν είμαστε όλοι χάλια και δε μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ενώ ένα άτομο μπορεί να τα καταφέρει όλα. Νομίζω ότι ο κ. Βατσινάς πρέπει να συνομιλήσει με αυτούς που είναι πραγματικά ιδιοκτήτες και πιστεύω, ότι μπορούν να βρουν λύσεις, γιατί είναι άνθρωποι που αγαπάνε την Κρήτη και την ομάδα. Δεν είναι δυνατόν η οικογένεια αυτή, που όλοι την κατηγορούν, γιατί πραγματικά έχει κάνει λάθη με τις επιλογές της, να έχει φτάσει τον ΟΦΗ σ’ αυτό το σημείο."

"Το ξέρει ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ότι θα ήθελα να μιλήσω μαζί του. Το γνωρίζει και μου το είπανε ότι το γνωρίζει. Πήρα απάντηση. Δεν θέλουν να ασχολούνται με τον ΟΦΗ. Ο μοναδικός που κρατάει αυτή την ομάδα είναι ο κ. Βαρδής, που την αγαπάει νομίζω λόγω του Θόδωρα."
Για να καταλήξει:
"Σαν ποδοσφαιριστής έχτισα ένα όνομα και δούλεψα πολύ. Δεν θέλω κανείς να με προσβάλλει ή να πέσω στις… παγίδες ορισμένων. Έχω, πει ότι θα προσπαθώ πάντα. Αν δω κάτι που αξίζει θα τα παρατήσω όλα και θα πάω, αλλιώς δεν μπορώ, πρέπει να κοιτάξω και εγώ το μέλλον μου, είτε ως μάνατζερ, είτε προπονητικά. Για τον ΟΦΗ πάντως θα έκανα οτιδήποτε."

Δεν υπάρχουν σχόλια: