Τετάρτη 22 Απριλίου 2009

Εξελίξεις Μεγαλοβδομάδας...

Συνάντηση οπαδών με Ερασιτέχνη ΟΦΗ στο Γεντι Κουλέ, φθορές στα μαγαζιά των αδερφών Βατσινά, μηνύσεις από τον Φ.Βατσινά κατά των παρευρισκομένων της συνάντησης και εκδιωγμός του από τις Δαφνές τη νύχτα της Ανάστασης απο τους κατοίκους του χωριού.

Αναλυτικά:

Τη Μεγάλη Τετάρτη το απόγευμα σε αίθουσα στο γήπεδο του ΟΦΗ, έλαβε χώρα η συνάντηση εκπροσώπων των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ με τον πρόεδρο και μέλη του Ερασιτέχνη ΟΦΗ.
Ο Βασίλης Ξημέρης (πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ και κάτοχος του 33% των μετοχών της ΠΑΕ καθώς και αντιδήμαρχος Ηρακλείου) συμφώνησε πως η ομάδα πρέπει να αγωνίζεται απο τη νέα αγωνιστηκή περίοδο στο Γεντί Κουλέ και τόνισε πως δεν ευσταθούν τα όσα ακούγονται περι στατικότητας του γηπέδου.
Στη συνεχεία συμμερίστηκε την άποψη των οπαδών για την επαναλειτουργία του "ΟΦΗ '94", μια ομάδα που δημιουργήθηκε επι εποχής Ε. Γκέραρντ με θυγατρική για τον ΟΦΗ λειτουργία και στην οποία έβαλε λουκέτο ο Φ.Σκάζνι (προπονητ
ής τότε στον ΟΦΗ και αργότερα στον ΠΑΟ). Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη τόνισε πως η επικείμενη ενεργοποίηση του "ΟΦΗ '94" θα λειτουργήσει (εκτός απο "τατσικό" για τα νέα ταλέντα) ως μοχλός πίεσης για την αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στην ΠΑΕ ΟΦΗ.
Για τον ίδιο σκοπό (αλλαγή του υπάρχοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος) αλλά και για οφειλές χρημάτων απο την ΠΑΕ ΟΦΗ ενημέρωσε τους παρευρισκομένους πως ετοιμάζει αγωγές κατά του Φανούρη Βατσινά και πως θα πιέσει το Δήμαρχο Γίαννη Κουράκη να αναλάβει πρωτοβουλίες.
Επίσης στο τραπέζι "έπεσε" και η πρόταση "ανοίγματος" του Ερασιτέχνη για εγγραφή νέων μελών χωρίς όμως να παρθεί κάποια νέα απόφαση.

Β. Ξημέρης

Την επόμενη μέρα τα ξημερώματα, σύμφωνα με το Φανούρη Βατσινά άγνωστοι προκάλεσαν φθορές τόσο στο κατάστημα με είδη προικός που διατηρεί στην περιοχή Γαζίου όσο και σε αυτό στη λεωφόρο Παπαναστασίου.
Ο ίδος ο Φανούρης Βατσινάς, σε δηλώσεις του έξω απο την Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου την επόμενη μέρα, κατονόμασε ως "ηθικούς αυτουργούς" τόσο τον Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλη Ξημέρη όσο και όσους βρέθηκαν στη συνάντηση μαζί του το απόγευμα της Μ. Τετάρτης. Συγκεκριμένα δήλωσε πως:
"Θεωρώ ηθικούς αυτουργούς τους ανθρώπους που συνεδρίασαν χθες βράδυ και οι οποίοι απειλούσαν εμένα, την οικογένεια μου. Έτσι θα προβώ σε μηνύσεις κατά αυτών των ανθρώπων. Επίσης θέλω να πω ότι ηθικός αυτουργός για την σημερινή κατάσταση είναι ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη ΟΦΗ Βασίλης Ξημέρης όπως και μερίδα φιλάθλων που κατέστρεψαν το στάδιο και την πόλη"  για να συνεχίσει "Δεν μπορεί να συνειδητοποιήσω ότι ήταν με αυτά τα άτομα που έσπασαν το κλειστό του μπάσκετ και δεν άφησαν την ομάδα να ανέβει κατηγορία. Αν οι οργανωμένοι που λένε ότι αγαπούν την ομάδα και με τόσο πάθος που έβριζαν την οικογένεια μου και τα παιδιά μου, φώναζαν υπέρ της ομάδας τότε ο ΟΦΗ θα έβγαινε στο Τσάμπιονς Λίγκ. Ο κύριος Ξημέρης είπε χθες ότι θα βάλει το μαχαίρι βαθιά μέσα στο κόκαλο. Μήπως εννοεί το δικό του κόκαλο;".
Τέλος κατέληξε πως δεν υπάρχει θέμα αποχώρησής του απο την ΠΑΕ ΟΦΗ ενώ για τα χρέη πως υπάρχει ένα μικρό άνοιγμα το οποίο θα κλείσει.

Τη Μεγάλη Παρασκευή, ο Φανούρης Βατσινάς επέλεξε την εκκλησία του χωριού Δαφνές (βρίσκεται έξω απο το Ηράκλειο) για να κάνει ανάσταση με την οικογένειά του.
Μόλις των αντιλήφθηκαν κάτοικοι του χωριού, άρχισαν λεκτικές επιθέσεις εναντίων του. "Φύγε, μαγαρίζεις το χωριό μας" του φώναζαν και άλλα "γαλλικά". Ο κόσμος βγήκε απο τα καφενεία και κινήθηκε κατά αυτού. Εν τέλη, η οικογένεια Βατσινά επιβιβάστηκε άρον άρον στο αυτοκίνητο της και αποχώρισε.

Τέλος, πληροφορίες για το χωριό Δαφνές μπορείτε να μάθετε εδώ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: