Τρίτη 7 Απριλίου 2009

ΠΑΠΑΚΑΛΙΑΤΗΣ: ΑΠΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΙΑ ΟΦΗ

Στις 4/4/09 η εφημερίδα GOAL έγραψε για πιθανό σενάριο με πρωταγωνιστή τον Μανώλη Παπακαλιάτη και θέμα την αγορά του ΟΦΗ. Σήμφωνα με τη GOAL, φαίνεται πως ετοιμάζει πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ, ακόμα και αν αυτή αγωνίζεται στην Β' Εθνική.

Σήμερα σε συνέντευξή του στη SPORTNET ο εν λόγω επιχειρηματίας διαψεύδει το παραπάνω σενάριο, εκφράζοντας παράλληλα την απαισιοδοξά του για το αν ο ΟΦΗ μπορεί να βγεί απο το ιδιοκτησιακό τέλμα.

Ο Μανώλης Παπακαλιάτης, θυμίζουμε, πως  το Σεπτέμβρη του 2008 ενδιαφέρθηκε έμπρακτα για το πλειοψηφικό πακέτο της ΠΑΕ ΟΦΗ όντας επικεφαλής ομάδας επιχειρηματιών χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Σύφωνα με τις σημερινές του δηλώσεις, οι προσπάθιές του δεν καρποφόρισαν όντας αδύνατο να συνεννοηθεί με το Φανούρη Βατσινά αφού όπως υποστηρίζει, δεν είναι εκείνος ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μανώλη Παπακαλιάτη στη SPORTNET:


Κύριε Παπακαλιάτη εσείς στο παρελθόν δείξατε ενδιαφέρον για την αγορά του ΟΦΗ. Τελευταία το όνομα σας ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα. Ενδιαφέρεστε την δεδομένη χρονική στιγμή να πάρετε την ομάδα στα χέρια σας;
«Όχι αυτή την στιγμή εγώ δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω τον ΟΦΗ. Δεν μπορώ οικονομικά. Είχα δείξει ενδιαφέρον να αγοράσω την ομάδα στην αρχή της σεζόν, όμως όχι μόνος μου. Δεν μπορούσα και δεν μπορώ μόνος μου. Είχα μία ομάδα ανθρώπων που ενδιαφερόταν για την αγορά του ΟΦΗ με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα ήταν καθαρός από χρέη».

Πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει μία άλλη ομάδα ανθρώπων που θα θελήσει να αγοράσει τον ΟΦΗ και αν σας ζητήσουν την συνδρομή σας τι θα πράξετε;
«Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι. Τώρα με την οικονομική κρίση έχουν αλλάξει τα δεδομένα και από την στιγμή που η ομάδα πέσει στην Β΄ Εθνική είναι δύσκολο να υπάρξει ενδιαφέρον. Πρέπει να υπάρχει χρήμα στην αγορά, κάτι που αυτή την στιγμή λείπει, είναι διαφορετικά τα οικονομικά μεγέθη. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν υπάρχει επένδυση, όποιος ασχολείται είναι σίγουρο ότι θα χάσει. Όποιος πιστεύει το αντίθετο είναι αιθεροβάμων».

Είχατε εκπονήσει σχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΟΦΗ; Είχατε σκεφτεί τις κινήσεις που θα κάνατε και με τους ανθρώπους που θα προχωρούσατε;
«Σαφώς και είχαμε σχέδιο για τον ΟΦΗ. Είχαμε μελετήσει όλα τα νούμερα και τι λεφτά θα έπεφταν στην ομάδα, με δεδομένο ότι θα παίρναμε την ομάδα καθαρή από χρέη. Είχαμε σχέδιο τριετίας. Όμως με τον κ. Βατσινά δεν μπορείς να μιλάς σοβαρά. Δεν βγάζεις άκρη μαζί του. Τότε που του έκανα πρόταση στην αρχή μου είπε έλα να το συζητήσουμε και στην συνέχεια μου λέει δεν το σκέφτομαι να πουλήσω την ομάδα…».

Θεωρείτε ότι η παραμονή του κ. Βατσινά στην ομάδα, με λίγα λόγια η συνέχιση του ισχύοντος ιδιοκτησιακού καθεστώτος μπορεί να βγάλει την ομάδα από το αδιέξοδο ή θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα;
«Χειρότερο κακό από το ότι έπεσε η ομάδα; Δεν ξέρω αν ο Βατσινάς έχει την ομάδα, με προβληματίζει γιατί δεν πιστεύω ότι είναι αυτός που ελέγχει την κατάσταση στον ΟΦΗ. Βασιζόμενος σε αυτά που άκουσα από τον ίδιο αλλά και το γεγονός ότι είχε προτάσεις καθαρές να πουλήσει την ομάδα και έλεγε όχι, δεν ξέρω αν παίρνει αυτός τις αποφάσεις και αν πράγματι είναι ο ιδιοκτήτης».

Εσείς έχετε επαφές με τους απλούς φίλους του ΟΦΗ. Πως βλέπετε την κατάσταση και τι σας λένε;
«Βλέπω μία απάθεια, μία ηρεμία, δεν κινείται τίποτα. Ο κόσμος έχει απογοητευτεί και φαίνεται να το έχει πάρει απόφαση ότι ο ΟΦΗ θα παίζει του χρόνου στην Β΄ Εθνική. Το πρόβλημα όμως είναι σοβαρό γιατί και στην δεύτερη κατηγορία δεν είναι εύκολα τα πράγματα χρειάζονται χρήματα. Το μέλλον είναι θολό».

Αν είχε γίνει η αλλαγή της διοίκησης στην αρχή του πρωταθλήματος νομίζετε ότι θα αποφεύγαμε τις περιπέτειες;
«Σαφώς δεν θα αντιμετώπιζε πρόβλημα ο ΟΦΗ αν γινόταν αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς. Βέβαια ποτέ δεν μπορείς να λες ποτέ, όμως είμαι σίγουρος ότι θα γίνονταν οι σωστές κινήσεις».

Επιμέλεια: Ν. Γουρδούλης  
Σχετικό, προηγούμενο άρθρο: http://ofi4us.blogspot.com/2008/09/blog-post_29.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: