Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Νίκη των οπαδών - παρελθόν ο Ν. Μπασανάκης

Ας κάνουμε μια σύνοψη τών όσων συνέβησαν αυτό το 3ήμερο της παρουσίας του Νίκου Μπασανάκη στην ΠΑΕ ΟΦΗ.
Το παιχνίδι της Κυριακής με το Λεβαδειακό επεφύλασε μια έκπληξη απο νωρίς για τους φίλαθλους του ΟΦΗ.

Ήταν η παρουσία του Νίκου Μπασανάκη στην πάγκο του ΟΦΗ. Ο Φανούρης Βατσινάς έφερε σχεδόν μυστικά τον Ν. Μπασανάκη στον ΟΦΗ και μάλιστα στη θέση του Γενικού Αρχηγού της ΠΑΕ. Ουδείς γνώριζε, αλλά έμαθε ξαφνικά λόγο της παρουσίας του στον πάγκο της ομάδας (αν και η ΠΑΕ φρόντισε να "ενημερώσει" μέσω κάποιων αθλητικών sites τον φίλαθλο κόσμο το μεσημέρι της ίδιας μέρας).

Φυσικά και προκάλεσε αρνητική εντύπωση η συγκεκριμένη κίνηση. Τόσο γιατί ο εν λόγο ποδοσφαιρικός παράγοντας διατέλεσε μέλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός το 1992 (χρονιά που ο αδερφός του ήταν και πρόεδρος της ομάδας του Πειραιά όταν το Πρωτοδικείο διόρισε τη διοίκηση Σταύρου Νταϊφά - Σωκράτη Κόκκαλη) όσο και για την ξαφνική του εμφάνιση στον πάγκο του ΟΦΗ, στο πιό κρίσημο παιχνίδι της σύγχρονης ιστορίας της ομάδας! (σ.σ τι να πούμε και για την κόκκινη γραβάτα;)

Ο Ν. Μπασανάκης μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά τη λήξη του καταδικαστικού για τον ΟΦΗ παιχνιδιού, ήταν ο μοναδικός απο την ΠΑΕ ΟΦΗ που βρέθηκε στα αποδυτήρια των Κρητικών προσπαθώντας να ντοπάρει τους παίχτες ώστε να κάνουν το 5 στα 5 στα εναπομείναντα παιχνίδια! Κάποιοι απο τους παίχτες της ομάδας φαίνεται να του απάντησαν (σύμφωνα με τον athleticradio) "μα καλά που ζήτε; Η ομάδα έπεσε"!

Την επόμενη μέρα μάλιστα ήταν καλεσμένος της αθλητικής εκπομπής "replay στα γήπεδα" του Μανώλη Δανδουλάκη στο creta tv.

Τι να πούμε τώρα για την τηλεοπτική του εμφάνιση; Φάνηκε πως αυτός ο άνθρωπος σίγουρα δε γνώριζε ποιά είναι η ομάδα στην οποία ήρθε να αναλάβει πόστο. Δηλώσεις όπως "δεν είμαι ΟΦΗ... είμαι Κρητικός","με κάλεσε η διοίκηση του ΟΦΗ", "οι οπαδοί του ΟΦΗ πληρώνονται για να βρίζουν την ομάδα", "με βάφτισε ο Παύλος Βαρδινογιάννης", "μου αρέσουν τα μπανάκια και να τρώω ψαράκι στις παραλίες" είναι, νομίζουμε, ενδεικτικές της αφέλειάς του. Και όλα αυτά ενώ ο ΟΦΗ πέφτει στη Β Εθνική! Συνάμα κατέκρινε τους δημοσιογράφους που θέλουν τον ΟΦΗ ήδη στη Β Εθνική και εξέφρασε για μια ακόμη φορά την πίστη του πως ο ΟΦΗ μπορεί να κρατηθεί στη Super League.
Φυσικά οι οπαδοί του ΟΦΗ δεν έμειναν αμέτοχοι σε αυτό που έβλεπαν τα μάτια τους στην τηλεόραση.

Αμέσως, έξω απο τον τηλεοπτικό σταθμό άρχισαν να συγκεντρώνονται αγανακτισμένοι οπαδοί οι οποίοι ζητούσαν να περέμβουν στην εκπομπή. Επικράτησε ένταση και εν τέλη 3 οπαδοί εισέβαλαν στην αίθουσα ενώ η εκπομπή είχε ζωντανή μετάδοση! Αμέσως "έπεσαν" διαφημίσεις. Αφού η εκπομπή βγήκε και πάλι "on air", oι οπαδοί του ΟΦΗ συγκρατώντας τα νεύρα τους, με επιχειρήματα απάντησαν στον μάλλον κατάπληκτο νέο Γενικό Αρχηγό του ΟΦΗ, πως είναι ανεπιθύμητος στην ομάδα, με το κλίμα να "ξεφεύγει" λιγοστές, απο τα επιτρεπτά όρια, φορές με τους οπαδούς του ΟΦΗ να φωνάζουν συνθήματα κατά του Βαρδινογιάννη και των λοιπών υπευθύνων, στους οποίους καταλογίζουν τη σημερινή κατάντια του ΟΦΗ.

Σήμερα Τετάρτη, ανακοινώθηκε η αποχώριση του Νίκου Μπασανάκη απο τον ΟΦΗ και την Κρήτη, τονίζοντας πως θα βρίσκεται κοντά στην ομάδα, όταν χρειαστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: