Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

ΞΑΝΑ Ο ΜΑΧΛΑΣ ΓΙΑ ΟΦΗ!

Την τελευταία φορά που ο Νίκος Μαχλάς τοποθετήθηκε δημόσια για την αλλάγη του ιδιοκτησιακού καθεστώτος στον ΟΦΗ, ήταν στις 29/01/09 δίνοντας συνέντευξη στην εφιμερίδα "Εξέδρα των Σπορ" στην οποία έκανε γνωστό πως θα ήθελε να συνταντηθεί με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. 

Την επομένη της ήττας απο το Λεβαδειακό, αλλά και μετά απο τη νέα ήττα απο την ΑΕΚ, ο Νίκος Μαχλάς, επανήλθε με δηλώσεις του για το φλέγον θέμα που απασχολεί τον κόσμο του ΟΦΗ. Το πώς θα έρθει επιτέλους η ιδιοκτησιακή αλλαγή και θα βγεί η ομάδα απο αυτό το τέλμα.

Ακολουθεί το άρθρο της Sportnet:

Η χθεσινή ήττα από τον Λεβαδειακό και συνάμα ο βέβαιος υποβιβασμός είναι σίγουρα η πιο ντροπιαστική στιγμή στην ένδοξη ιστορία του ΟΦΗ. Το Sportnet επικοινώνησε με τον Νίκο Μαχλά, ο οποίος δεν μπόρεσε να κρύψει την στεναχώρια του. Ζήτησε από την διοίκηση των Κρητικών να παραιτηθεί και έστειλε μήνυμα πως αυτός και οι επενδυτές που τον στελεχώνουν θέλουν και τώρα να αγοράσουν τον ΟΦΗ.

Κύριε Μαχλά λίγες ώρες μετά την ήττα του ΟΦΗ από τον Λεβαδειακό, πως
βιώνετε το γεγονός ότι ο ΟΦΗ του χρόνου δεν θα αγωνίζεται στη Superleague; «Είμαι ράκος. Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Δεν έχουν σημασία τα λόγια τώρα που η ομάδα έφτασε στον πάτο. Είχα βγει κι έκανα δηλώσεις, όταν μπορούσαν να διορθωθούν κάποια πράγματα. Τώρα είναι αργά».

Πως είδατε τον ΟΦΗ στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό; «Χειρότερα ένιωθα στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό. Όταν σε ένα παιχνίδι
ζωής ή θανάτου έβλεπα παίκτες χωρίς πάθος, χωρίς να δίνουν και την ψυχή τους για να πάρουν τη νίκη. Αλλά σίγουρα δεν φταίνε οι παίκτες. Αυτούς έχεις κι αυτό
μπορούν να κάνουν. Την ευθύνη έχει η διοίκηση και με τον προγραμματισμό που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια».

Πλέον πρέπει να γίνουν ριζικές αλλαγές; «Σίγουρα πρέπει να γίνουν. Έστω και την ύστατη στιγμή μπορεί η διοίκηση να κάνει κάτι καλό για την ομάδα».

Εννοείτε να
αποχωρήσει από την ομάδα; «Ναι! Νομίζω ότι θα ήταν το καλύτερο για τον ΟΦΗ. Μπορεί η ομάδα να έφτασε στον πάτο, αλλά έχουμε δει κι άλλες ομάδες που έπεσαν στην Β? Εθνική και μετά επέστρεψαν και ήταν πιο δυνατές. Μπορεί όλο αυτό να βγει σε καλό για την ομάδα».

Κάποιοι, όμως, ανησυχούν πως αυτή η κατάσταση δεν ήταν ο… πάτος του βαρελιού και ανησυχούν πως σε περίπτωση που δεν γίνουν ραγδαίες αλλαγές η ομάδα του χρόνου δεν θα ανέβει στην Σούπερ Λιγκ… «Ζούμε σε μία εποχή που ο κόσμος δεν είναι αμέτοχος. Ο ΟΦΗ είναι μία μεγάλη
ομάδα με πολύ κόσμο και δεν θα επιτρέψουν σε κάποιους να εγκαταλείψουν την ομάδα».

Εσείς ενδιαφέρεστε ακόμα να αγοράσετε την ομάδα; «Εγώ δεν ενδιαφέρομαι να αγοράσω με χρήματά μου τον ΟΦΗ. Ενδιαφέρομαι ακόμη με τις γνωριμίες που έχω και με όσα μπορώ, να βοηθήσουμε αυτή την ομάδα να πετύχει κάτι καλό. Έχουμε μεγαλώσει με αυτή την ομάδα και σήμερα
όλη η Κρήτη πενθεί. Εννοείτε πως ακόμη και τώρα θέλουμε να βοηθήσουμε τον ΟΦΗ»

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Νίκος Μαχλάς μετά και απο την ήττα στο παιχνίδι με την ΑΕΚ. Ακολουθεί το άρθρο της real news:


Μαχλάς: Φταίει ο Βατσινάς

Ευθεία επίθεση κατά του Φανούρη Βατσινά και της διοίκησης του ΟΦΗ εξαπέλυσε ο πρώην άσος της ομάδας Νίκος Μαχλάς. Ο Νίκος Μαχλάς θεωρεί πως ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ο κύριος υπεύθυνος για τον διαφαινόμενο υποβιβασμό και τονίζει πως θα προσπαθήσει να βοηθήσει με οποιονδήποτε τρόπο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην "Real News" ο Νίκος Μαχλάς τόνισε επίσης πως θα πρέπει κάποια στιγμή ο ΟΦΗ να φτιάξει ένα σύγχρονο γήπεδο αλλά μέχρι τότε η ομάδα θα πρέπει να επιστρέψει στο "Γεντί Κουλέ".

Νίκο, η 8η Μαρτίου του 2009 είναι η χειρότερη μέρα της ζωής σου; "Είμαι πολύ στενοχωρημένος, όπως και όλος ο κόσμος του ΟΦΗ από την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί. Εγώ το είχα πει εδώ και καιρό πως ομάδα χρειαζόταν μια αλλαγή για να μην έρθει αυτή η μέρα που θα έπεφτε στη Β’ Εθνική. Η φετινή σεζόν ήταν μια συνέχεια των προηγούμενων ετών και κάποια στιγμή το “μοιραίο” θα ερχόταν".

Τι θεωρείς ότι φταίει και ο ΟΦΗ είναι προ των πυλών της Β’ Εθνικής; "Δεν θέλω αυτή τη στιγμή να βγω και να αρχίσω να κατηγορώ κόσμο. Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είχαμε κάνει προσπάθειες να αλλάξουμε την κατάσταση, αλλά το θέμα δεν προχώρησε".

Υπάρχουν, όμως, άνθρωποι που ευθύνονται για τον διαφαινόμενο
υποβιβασμό; "Ένας φταίει και αυτός είναι ο Βατσινάς. Αυτός είναι ο κύριος υπεύθυνος για αυτή την κατάσταση που βρίσκεται ο ΟΦΗ. Αυτός έκανε το κουμάντο και τις επιλογές".

Όλοι τώρα σκέφτονται την επόμενη μέρα. Τι πρέπει να αλλάξει; "Αυτοί που έφεραν την ομάδα σε αυτή τη θέση πρέπει να είναι οι πρώτοι που θα ξεκινήσουν την αλλαγή να βάλουν τις βάσεις για τη διάδοχη κατάσταση. Να φύγουν με ωραίο τρόπο, αυτή είναι η ευχή μου. Η ιστορία αυτή με το ιδιοκτησιακό πρέπει να τελειώσει".

Τον ΟΦΗ στη Β’ Εθνική μπορείς να τον φανταστείς; "Είναι σίγουρα πολύ λυπηρό. Μπορεί, όμως, η Β’ Εθνική να κάνει καλό στην ομάδα, να αναγεννηθεί μέσα από τις στάχτες της και να γίνει ξανά ο μεγάλος ΟΦΗ που ξέραμε. Πρέπει να παραδειγματιστεί από ομάδες που έπεσαν κατηγορία και επέστρεψαν πιο δυνατές, όπως η Λάρισα και ο Άρης. Τον ΟΦΗ δεν τον φοβάμαι. Πρέπει, όμως, να μπουν οι σωστές βάσεις και άμεσα".

Πριν από μερικούς μήνες είχες κάνει πρόταση για την αγορά της ΠΑΕ.
Σκέφτεσαι να ξαναχτυπήσεις την πόρτα μέχρι το τέλος της σεζόν; "Έχω πει και το ξαναλέω πως θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τον ΟΦΗ. Τα χρήματα, όμως είναι δύσκολο να βρεθούν. Τώρα που η ομάδα θα είναι στη Β’ Εθνική τα έσοδα είναι ελάχιστα, ενώ υπάρχουν και τα χρέη που φτάνουν τα 6 εκατ. ευρώ. Δεν είμαι, όμως, μόνο εγώ. Όποιος θέλει, μπορεί να βοηθήσει. Δεν ενδιαφέρει να είναι φίλος ή γνωστός μου, αρκεί να είναι δυνατός οικονομικά. Υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι στην Κρήτη και κάνω έκκληση να συσπειρωθούν και να βοηθήσουν τον ΟΦΗ".

Από πέρυσι κυκλοφορεί το σενάριο πως αν έπεφτε ένας εκ των ΟΦΗ ή Εργοτέλη
θα γινόταν συγχώνευση. "Αυτό δεν γίνεται σε καμιά περίπτωση. Οι δύο ομάδες δεν συγκρίνονται και ο κόσμος του ΟΦΗ είναι αντίθετος σε μια τέτοια κίνηση".

Λάθος επιλογές στον πάγκο."Πολλοί από τους παίκτες που έχουν έρθει τα τελευταία χρόνια δεν ήταν για τον ΟΦΗ. Και εννοώ ποιοτικά. Δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στο βάρος της φανέλας του ΟΦΗ. Οι παίκτες, όμως, πάνε και έρχονται, τις επιλογές τις κάνει η διοίκηση".

Σχολιάζοντας τη μετά-Γκέραρντ εποχή, καθώς ο ΟΦΗ έχει αλλάξει 11 τεχνικούς
σε 9 σεζόν: "Με εξαίρεση την παρουσία του Σαμαρά και τα εξάμηνα με Σηφάκη και Παράσχο, δεν έχουν γίνει σωστές επιλογές. Την ευθύνη, όμως δεν έχει πάντα ο προπονητής, αφού είναι και θέμα ρόστερ. Με δυνατή διοίκηση και καλό ρόστερ θα φέρει ο προπονητής τα αποτελέσματα".

Η επιστροφή στο "Γεντί Κουλέ": "Στον ΟΦΗ πρέπει να αρχίσουν να σκέφτονται την κατασκευή ενός καινούργιου γηπέδου. Να είναι σύγχρονο, με όλες τις ανέσεις και προ πάντων ποδοσφαιρικό γήπεδο. Μέχρι τότε, όμως, η ομάδα πρέπει να γυρίσει στο “Γεντί Κουλέ”. Είναι ένα γήπεδο με ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα και μόνο έτσι μπορεί η ομάδα να επιστρέψει στην Α’ Εθνική".

Διώχνουν τον κόσμο: "Τον κόσμο τον διώχνουν από το γήπεδο γιατί κάποιους τους βολεύει έτσι. Ο κόσμος έχει βοηθήσει την ομάδα στα δύσκολα και θα το κάνει και στη Β’ Εθνική. Πρέπει, όμως, να δείξει υπομονή και ψυχραιμία. Να καταλάβει πως αυτός είναι η μεγάλη δυναμική του ΟΦΗ, την οποία δεν έχουν άλλες ομάδες".

Δεν υπάρχουν σχόλια: