Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΜΑΤ, ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΜΠΡΑΒΟΙ, ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ, ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ 2 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ

Προσοχή: Το άρθρο ανανεώθηκε. Προσθήκες ειδήσεων στο άρθρο αυτό θα βρείτε στο κάτω μέρος, με κόκκινο χρώμα, στις ημερομηνίες που αυτές έγιναν. Τελευταία ανανέωση στις 13/03/09.

Εχθές ο ΟΦΗ φάνηκε λίγος. Τόσο λίγος που δικαίως πέφτει στη Β Εθνική. Αυτό άλλωστε επιβεβαιώνει και το χειροκρότημα των Κρητικών φιλάθλων προς τους παίχτες του Λεβαδειακού για τη νίκη τους με 2-ο στο πιο κρήσιμο ματς της περιόδου.

Ο ΟΦΗ πλέον μόνο με θαύμα μπορεί να σώσει την παρτίδα. Και λέμε θαύμα γιατι πραγματικά θα είναι στα όρια του φανταστικού αν αυτή η ομάδα καταφέρει να κερδίσει στα επόμενα 5 μάτς ΑΕΚ, Πανθρακικό, Άρη, Εργοτέλη και ΠΑΟ, να περάσει τον Πανσεραϊκο και παράλληλα να καλύψει τη διαφορά των 6 βαθμών από το Λεβαδειακό.

Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η πολυάριθμη αστυνομία (όλων των ειδών) σε κάθε γωνιά του Παγκρητίου, ο Φανούρης Βατσινάς να καπνίζει ατάραχος το πούρο του, όπως και το γεγονός οτι στο πιο κρήσιμο παιχνίδι στη σύγχρονη ιστορία του ΟΦΗ, στον πάγκο της ομάδας, δίπλα στο βοηθό προπονητή Παύλο Αδάμο (ο Ματζουράκης ήταν στα δημοσιογραφικά θεωρία λόγο τιμωρίας) έκανε την παρουσία του ο Νίκος Μπασανάκης ως νέο μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΕ ΟΦΗ και "φίλος της ομάδας".

Ο Ν. Μπασανάκης είναι πρώην μέλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός (επι εποχής Σαλιαρέλη ο οποίος μπήκε στη φυλακή) ενώ ο αδερφός του Γιώργος έχει διατελέσει και πρόεδρος στην ομάδα του Πειραιά το 1992 τον οποίο διαδέχτηκε ο Σωκράτης Κόκαλης. Προφανώς η κόκκινη γραβάτα δεν ήταν τυχαία.


Επεισόδια μέσα και έξω απο το γηπεδό, στο κέντρο του Ηρακλείου, 2 προσαγωγές και 2 συλλήψεις.

Το 1ο γκόλ του Λεβαδειακού ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Οι 7.000 φίλαθλοι του ΟΦΗ ξέσπασαν.

Το 83ο λεπτό, όταν και σκόραρε ο Τριποτσέρης για λογαριασμό του Λεβαδειακού, ήταν και η αφετηρία για τα μεγάλης έντασης επεισόδια που ακολούθησαν. Οι πιο θερμόαιμοι εκ των 7.000 φιλάθλων (σύμφωνα με το contra.gr) του ΟΦΗ που βρέθηκαν στο Παγκρήτιο, άρχισαν να σπάνε τα καθίσματα (400 στο σύνολο σύμφωνα με το exedrasports.gr) του σταδίου ενώ μερίδα εξ αυτών κινήθηκε προς το Φανούρη Βατσινά αλλά ήταν αδύνατον να τον πλησιάσει. ΜΑΤ, ειδικές δυνάμεις, αστυνομία, ασφάλεια, security (και καταγγελείες για μπράβους) είχαν δημιουργήσει έναν κλοιό γύρω του. Κάποιοι καφέδες πάντως λέρωσαν το πουκάμισό του.

Στη συνέχεια η ένταση μεταφέρθηκε έξω απο το στάδιο όπου η απάντηση της αστυνομίας στις πέτρες των οπαδών του ΟΦΗ ήταν η εκτεταμένη χρήση χημικών.

Τα επισόδεια κράτησαν περίπου 2 ώρες και αφού τα πράγματα ηρέμισαν μπόρεσε να διαφύγει απο το στάδιο ο Φανούρης Βατσινάς, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ενώ μέτρα φρούρησης (από δυνάμεις των ΜΑΤ) υπήρξαν και στην έδρα της επιχείρησής του στο Γάζι Ηρακλείου.

Το βράδυ όμως για τους οπαδούς του ΟΦΗ δεν τελείωσε εκεί. Ένα μέρος τους συγκεντρώθηκε στο κέντρο του Ηρακλείου και αφού έγινε συμπλοκή με φιλάθλους του Ολυμπιακού (που εκείνη την ώρα παρακολουθούσαν τον αγώνα ΠΑΟΚ - ΟΣΦΠ), προκαλέθηκαν φθορές σε 2 υποκαταστήματα τραπεζών, στην μπουτίκ του Ολυμπιακού, έβαλαν φωτιά σε κάδους και έκαναν ρήψεις μολότοφ, με την παρέμβαση της αστυνομίας τα πράγματα ηρέμισαν.


Να προσθέσουμε πως κατα τη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 2 προσαγωγές και 2 συλλήψεις οπαδών του ΟΦΗ των οποίων οι περιπτώσεις εκδικάζονται αύριο (10/03) στις 12:00 το μεσημέρι στα δηκαστήρια Ηρακλείου.

10/03/09

Η δίκη των 2 οπαδών που συννελήφθυσαν, αναβλήθηκε για την Παρασκευή την ίδια ώρα (12:00). Ο 44χρονος κατηγορήται πως εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο ενώ ο 24χρονος πως συμμετήχε στα επισόδεια έξω απο το Παγκρήτιο Στάδιο (σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο).

11/03/09

Ανακοίνωση του Σ.Φ. SNAKES για τους συλληφθέντες:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΟΥ ΟΦΗ

Φίλοι Ομιλίτες,
Αυτήν την Παρασκευή 13/3/2009 και ώρα 12:00 εκδικάζονται οι υποθέσεις των οπαδών του ΟΦΗ που συνελήφθησαν μετά τον αγώνα ΟΦΗ – Λεβαδειακός. Ως Ομιλίτες έχουμε την υποχρέωση να σταθούμε ηθικά - αλλά και με την παρουσία μας - δίπλα στα αδέρφια μας και να τους δείξουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα ενάντια σε αυτούς που θέλουν να φιμώσουν τα στόματά μας στον αγώνα για την λευτεριά της ομάδας μας. Παράλληλα, καλούμε τις δικαστικές και αστυνομικές αρχές να ελέγξουν τους ηθικούς αυτουργούς και τους πραγματικούς υπεύθυνους οι οποίοι είναι και αυτοί που έχουν εξαγριώσει τον κόσμο της ομάδας μας. Είναι πλέον καιρός να ελέγχονται άτομα σαν τον κ. Βατσινά τα οποία με την στάση και τα έργα τους εξωθούν τον αγανακτισμένο κόσμο σε ακρότητες.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΦΗ.

SNAKES HERAKLION CLUB.

13/03/09

Σήμερα το μεσημέρι βγήκαν οι αποφάσεις για τους 2 συλληφθέντες των επεισοδίων της περασμένης Κυριακής.

Ο 44χρονος οπαδός του ΟΦΗ καταδικάστηκε σε 29 μέρες φυλάκισης (μη εξαγοράσιμη ποινή), ενώ ο 24χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Το παρόν έδωσαν αρκετοί φίλαθλοι του ΟΦΗ δηλώνοντας την αλληλεγγύη τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: